DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VELIKA POBJEDA

Ukić nakon rušenja Cibone otkrio: ‘Motivirala me Jovanovićeva izjava da Hrvati igraju staromodno‘

‘Odigrali smo super seriju. Motiviralo nas je sve što se događalo uoči utakmice‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 21. svibanj 2021. 21:24

Košarkaši Splita plasirali su se u finale doigravanja za prvaka Hrvatske nakon što su u petak u gostima svladali Cibonu sa 93-71 (52-45), te su sa 2-0 u pobjedama došli u priliku da se bore na naslov prvaka.

Split je i u prvoj utakmici u dvorani na Gripama uvjerljivo pobijedio Cibonu (95-80), a sada je utakmicu prelomio u trećoj četvrtini. Kod pobjednika istaknuli su se Roko-Leni Ukić sa 18 i Marko Luković sa 16 koševa, a Cibonu su predvodili Darko Planinić sa 16 i Mateo Drežnjak sa 14 poena.

- Split je više nego zasluženo pobijedio. Nije sramota izgubiti od Splita i polufinalu, ali smo zaista i ja i cijeli klub očekivali da možemo vratiti seriju u Split. Mi ćemo sada imati vremena za analizu sezone, analizu našeg sastava i da vidimo što nam je potrebno da iduće sezone budemo puno bolji - rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović nakon utakmice.

Milan Karakaš, Splitov trener je s druge strane poručio:

- Važno je bilo da mi ne dajemo sebi nikakav izgovor na ono što smo prošli posljednjih nekoliko dana i da smo shvatili da je sada bila najbolja šansa za pobjedu. Znali smo da će Cibona biti agresivna nakon šest poraza ove sezone, a kad smo odbili taj prvi udar, znali smo da će padati, a naša kvaliteta doći do izražaja. Igramo odlično i meni kao treneru je lako povlačiti poteze. Ako tako bude i u finalu, ne vidim zašto ne bismo bili prvaci.

Roko-Leni Ukić bio je ponajbolji košarkaš Splita u Draženovu domu, a nakon susreta je sažeo dojmove:

- Odigrali smo super seriju. Motiviralo nas je sve što se događalo uoči utakmice, može na to svatko gledati na svoj način, ali ja sam uvijek za to da svi imaju uvjete kako bi se igrala najbolja moguća košarka. Osobno su me jako motivirale izjave Ciboninog trenera Jovanovića da Hrvati igraju staromodno, a evo nas nije uspio niti jednom dobiti, Zadar ga je pobjeđivao, a to bi učinila i Gorica da nije bilo sumnjive sudačke odluke na kraju njihove međusobne utakmice.

Split u finalu doigravanja čeka boljeg iz drugog polufinalnog para u kojem su Gorica i Zadar izjednačeni u pobjedama (1-1), a odlučujuća utakmica igra se u Zadru u nedjelju, 23. svibnja.

Linker
20. svibanj 2024 04:47