Drago Sopta / Cropix
VRAĆA SE NA GRIPE

Vujčić korak do povratka: Ako ću biti u Splitu kad počne A-1 liga, lako ćemo se dogovoriti

'Dok sam tu, dok ne dobijem dobru ponudu, nema razloga da nisam s ovom momčadi. Neću ništa govoriti unaprijed, neću ništa obećavati, ali zašto ne bih igrao za Split?'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. rujan 2010. 23:05

Vijest je točna, ali za budućnost je moramo uzeti sa zadrškom i upitnikom. Već smo pisali da najbolji hrvatski košarkaš u proteklom desetljeću, dvostruki prvak Europe s Maccabijem i još četiri puta sudionik Final Foura (po dvaput s Maccabijem i Olympiacosom), trenira sa Splitom CO čekajući ponudu iz inozemstva koja bi ga zadovoljila u svakom smislu. U međuvremenu, Nikola Vujčić je u ponedjeljak odigrao i zatvorenu trening utakmicu za Split CO protiv Brotnja, devet godina nakon što je otišao s Gripa u francuski Asvel.

Iako je utakmica bila zatvorena, vijest o Vujčićevom nastupu za Žute proširila se gradom kao “struja” te odmah probudila interes i zanimanje može li Vujčić trajnije ostati u svom gradu.

Vujčiću je ovoga ljeta istekao ugovor s Olympiacosom, Josip Vranković ga nije zvao u reprezentaciju. Imao je ponuda za nastavak karijere u inozemstvu, međutim, niti jedna ga nije do kraja učinila sretnim i natjerala da spakira kovčege. Njegova kćer je krenula u školu u Splitu, u Rijeci je pokrenuo košarkašku Akademiju, a pod stadionom u Poljudu prošle je godine otvorio Čarobni grad, igraonicu za djecu koja je pravi hit u Splitu. Sve su to sitnice koje Vujčiću mnogo znače i koje ga na neki način stavljaju u ugodan položaj kad je u pitanju gdje će nastaviti profesionalnu karijeru.

- Želim i dalje igrati izvan Hrvatske, ali do sada nisam dobio ponudu koja bi me bacila s nogu.

Zato se prije dva tjedna stavio na raspolaganje treneru Splita CO Mladenu Vuškoviću, uključio se u rad golobradog žutog sastava koji će igrati u A-1 ligi.

- Zašto ne bih trenirao s njima kad smatram da mogu pomoći savjetima i pojačati kvalitetu treninga? - retorički se pita Vujčić.

Međutim, u ponedjeljak se i skinuo u žuti dres na utakmici s Brotnjom. Trener ga je pitao hoće li igrati, on je odgovorio da je dio momčadi.

- Dok sam tu, dok ne dobijem dobru ponudu, nema razloga da nisam s ovom momčadi. Neću ništa govoriti unaprijed, neću ništa obećavati, jer to nema smisla. Ako ću biti u Splitu kad počne A-1 liga, lako ćemo se dogovoriti. Zašto ne bih igrao?

Linker
11. svibanj 2024 16:13