Dario Šarić
 Goran Mehkek / CROPIX
IZBACIO JE NOVINE, NAVIJAČE...

DARIO ŠARIĆ SE JAVIO IZ SAD-A I PODRŽAO ACU PETROVIĆA 'Volim Acu, želio bih da ostane izbornik'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 04. studeni 2016. 23:18

Dario Šarić je u intervjuu za fiba.com podržao Acu Petrovića koji želi ostati izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije iako je prvotno bilo dogovoreno da je “čovjek samo za jedno ljeto”.

- Ako je moguće, volio bih da ostane izbornik - odgovorio je Šarić na izravno pitanje bi li želio Petrovićev ostanak.

- Mislim da je napravio dobar posao na Olimpijskim igrama.

Hrvatski reprezentativac koji broji prve tjedne u NBA-u, iz Amerike je emitirao još nekoliko pohvala na Acin račun. Pitanje je bilo je li Petrović bio dobar trener za njega.

- Da, volim Petrovića. Maknuo je pritisak s reprezentacije, izbacio je novine, navijače. Uistinu mu je bilo važno što 12 igrača radi na parketu pa smo se počeli zabavljati igrajući košarku. Više nam nije bila kao posao nego kao zabava. Aco mi se sviđa, on je vrlo dobar trener.

Izrazio je i želju da se što prije sazna tko će voditi nacionalnu vrstu i da ta osoba posjeti njega i ostale reprezentativce.

- Ne znam zbog čega još nemamo ni predsjednika saveza niti izbornika, ali mislim da će ljudi koji će imati odgovornost dobro odlučiti. Već je studeni, a izbornika bi trebali saznati u prosincu, siječnju, i da nas dođe posjetiti u SAD-u ako ima vremena.

Inače, kao kandidat za novog izbornika i dalje se spominje Andrea Trinchieri.

Linker
19. svibanj 2024 13:30