RONALD GORŠIĆ/EPH / CROPIX
ĆZAGIRJAVANJE ZA KVALIFIKACIJE

NEDOSTAJE NEKOLIKO REPREZENTATIVACA Izbornik na pripreme pozvao Filipa Kraljevića

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. lipanj 2016. 16:40

Aco Petrović se s Cibonom formalno bavi samo do srijede ujutro kad će se okupiti reprezentacija i kreće se na prvi dio priprema u Sveti Martin. Između kraja sezone, koja je za Vukove završila u petak, i početka priprema reprezentacije, Petrović se dotaknuo oba svoja zaduženja.
Krenuli smo s Cibonom.
- S obzirom na to da smo ove sezone imali povijesno nizak proračun, možemo biti zadovoljni ostvarenim i na tome sam čestitao igračima i stručnom stožeru. Na koncu smo bili izraubani ozljedama i u finalu nismo mogli više od onoga što smo pokazali. Bili smo blizu i u prvoj i u trećoj utakmici.
No, Petrović je odmah podvukao.
- Kad gledamo ukupan klub, mi smo u svim kategorijama igrali finale, od toga su juniori i mlađi kadeti prvaci Hrvatske, a kadeti i seniori igrali su finale. Nije na meni da ocjenjujem, to je posao za nekog drugog, ali mislim da smo napravili dobar posao.
Što dalje?
- Dubravko Kmetović i Domagoj Čavlović trebali bi potpisati ugovor s generalnim sponzorom i imaju za takvo što sve ovlasti.

Potpis novog sponzora

To se već dulje najavljuje.
- Znam, ali sto posto će se to dogoditi u roku od tjedan dana. Tada ćemo znati i s kakvim proračunom raspolažemo u sljedećoj ili u sljedećim sezonama.
Tu je priča i u juniorima.
- Potpisali smo ugovor s Popićem i Mandićem, a uskoro ćemo i s Buljevićem i Uljarevićem. Od njih četvorice Popić i Uljarević ostat će s prvim sastavom, a Buljević i Mandić ići će na posudbu u A-1 ligaše.
Već su krenuli i tražiti pojačanja.
- Trenutačno su pod ugovorom za sljedeću sezonu Šiško, Rozić, Slavica i Žižić, s tim da teško možemo računati da će Žižić ostati. Uostalom, i Slavica izlazi na NBA draft poput njega, obojica imaju anekse u ugovorima po kojima mogu u NBA uz odštetu. Postojala je neka informacija da Filip Krušlin, s kojim smo tijekom sezone razgovarali o produljenju ugovora, ima neke druge opcije, no, u svakom slučaju i tu ćemo razgovarati. Kao što smo u razgovorima s tri domaća igrača, govorim o HR-igračima.
Kad se okonča turnir u Torinu, vjeruje Petrović, baš u intervalu kad će reprezentativcima dati mali odmor da bi se počeli spremati za Rio, u Ciboni bi trebalo biti aktivno.
- Negdje između 10. i 15. srpnja, s obzirom na ulazak generalnog sponzora u klub, imali bismo sjednicu Skupštine kluba, na kojoj bi u tijela kluba ušli novi ljudi. Usporedo ćemo tražiti i strance.
Tu je i Damir Mulaomerović, trener prve momčadi, koji će dok mu ne krenu pripreme BiH reprezentacije, raditi sve vezano za novu sezonu.
I to je što se tiče Cibone, ima li što novo vezano uz reprezentaciju, okupljanje je u srijedu?
- Ante Žižić vuče ozljedu gležnja i tijekom utorka će obaviti pregled da znamo na čemu smo. S obzirom na to da nam od visokih igrača na početku priprema - jer im još traje doigravanje - neće biti Šarić, Radošević i Hamilton, od prvog dana s nama će biti Filip Kraljević. Marko Arapović je u kampu Houstona, no vratit će se tijekom srijede i odmah dolazi u Sveti Martin.
U idealnoj situaciji četvorka (Šarić, Simon, Hamilton, Radošević) kojoj traje sezona mogla bi se priključiti sljedeći tjedan.
- Mislim da bi prvi mogao biti gotov Hamilton jer Valencia gubi 2-0 od Reala, a igra se do tri pobjede. S obzirom na to da mu je supruga trudna, on će dobiti 2-3 dana odmora da je posjeti i odmah se priključuje. Simon je na 2-0, no, sada Milano ide kod Reggio Emilije na dvije utakmice, Šarić bi mogao s Efesom dugo igrati finale protiv Fenerbahčea, tek je 1-1, a igra se na četiri pobjede. Što se tiče Radoševića, mislim da bi njegov Bamberg mogao vrlo brzo završiti posao s Ulmom.
Ima Petrović i tu jednu od ideja.
- Idealno bi bilo kad bi se svi oni pojavili u isto vrijeme jer bismo onda morali samo jednom prolaziti taktiku, kad bi kapali jedan po jedan, trebali bismo iste stvari prolaziti više puta. No, ovi prvi dani sasvim će sigurno dobro doći Bogdanoviću, Hezonji, Ukiću i Stipčeviću, kojima je sezona davno završila - zaključio je Petrović, kojega ne napušta izbornički optimizam.
Od srijede bit će samo jedno važno - kako da u Torinu početkom srpnja budemo najbolji.

Linker
05. svibanj 2024 09:01