Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
PIŠE T. PULJIĆ

POKAZALI SU SRCE, PAMET I MUDA Zato večeras budite uz njih. I ne hejtajte. Čak i ako krene loše

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 09. srpanj 2016. 11:07

Čitam ovih dana komentare, ima ih koliko želite. Uglavnom, vlada crnilo. Uglavnom, nitko ne vjeruje. Uglavnom, i kad Tunis sredite sa 20, govori se o prvom poluvremenu. Koje su dobili s pet. Italija, ako niste pratili, također je prvo poluvrijeme dobila s pet. Uz tricu Belinellija sa sirenom. Trebalo je biti dva. S Tunisom. Kojeg nitko nije uspio razbiti u prvom poluvremenu.

Nisam otvorio mreže jer rokovi stišću, ali mogu misliti što je sve na njima bilo. Nakon što je Hrvatska imala plus 24 u 12. minuti pa gubila 47:46 u 27. minuti.

I koliko ih se vrijeđalo.

Na kraju dana Hrvatska je tamo gdje je željela biti i kako god završi večerašnje finale, bez obzira na priču da su nam kvalifikacije darovane, da ih nismo zaslužili, Hrvati su kontra Grka učinili ono što su priželjkivali kad su već stigli ovdje. Pokazali su da nam je tu mjesto.

Pokazali su koliko treba pameti, srca, hrabrosti, petlje, ma, muda, da se razumijemo, okrenuti psihološki trend kad je sve na bilo na strani Grka.

Iako im i dalje ne vjeruju. Iako oni nisu u tretmanu nekoga tko zaslužuje mediokritetsko obožavanje. I kad gubi.

Što će hrvatska košarkaška reprezentacija napraviti na kvalifikacijskom turniru u Italiji?

Sigurno izboriti Olimpijske igre, jači smo od svih

Bit će gusto i neizvjesno do kraja, Italija je jaka

Nažalost, nećemo se kvalificirati na OI u Rio

A tu su. Među šest finalista olimpijskih kvalifikacija na tri turnira. Dodajmo im onih devet koje su već na Igrama i dobit ćemo egzaktan podatak da su Hrvati opet među 16, pardon 15, najboljih svijetu! Tamo gdje su nogometaši, oprostite na usporedbi, bili samo jednom u povijesti. Ali koliko se košarka ne može mjeriti s nogometom, toliko se i ostali sportovi ne mogu mjeriti s košarkom.

Ali to se kod nas zaboravlja. Kao i što će hejteri reći, “kakva je to Grčka”. Baš bez veze, osim što će Giannis Antetokounmpo igrati sljedeće godine All-Star utakmicu, a Ioannis Bourousis bio je ove sezone najbolji igrač u Europi.

Baš bez veze.

I stoga večeras od 21 sat budite tu. Uz njih. I ne hejtajte. Čak i ako im krene loše. Ne hejtajte jer oni će dati sve što imaju da stignu među one koji su Riju.

Biti na Igrama u košarci, najelitnijem momčadskom sportu tamo, nije mala stvar. A ovi su momci željeli igrati finale odmah, odmah nakon što su se pokupili s parketa smazavši Grke. Toliko žele.

Toliko da znate.

Linker
05. svibanj 2024 03:50