Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
ZADRANIN OPREZAN UOČI KVALIFIKACIJA

STIPČEVIĆ STAJE NA LOPTU UOČI KVALIFIKACIJA ZA OI 'Pa mi smo pozvani, nismo ih ni izborili'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. lipanj 2016. 17:56

Istina da je igrao svojedobno i u Ciboni, ali Rok Stipčević je ipak primarno Zadranin i tko bi mogao pomisliti da će jednom biti - dinamovac.

- Ha, tako je ispalo.

Ovo je sve što na tu temu promrsio play Rok Stipčević. Za neupućene, teza o Roku dinamovcu 'povučena' je samo poradi činjenice da igra u Dinamu. Talijanskom prvoligašu Dinamu iz Sassarija, na Sardiniji gdje je okončao minulu sezonu.

- Specifičan klub, savršene organizacije. Rekao bih čak i da je organiziraniji od Milana. Možda nije sasvim mjerodavan podatak, ali i on nešto govori - na Facebooku imaju više od milijun sljedbenika. U odjelu za odnose s javnošću radi 10 osoba! Cijeli otok Sardinija je zasebna jer oni sebe ne smatraju Talijanima, nego vele 'mi smo Sardegna'. Svi su ondje strašno ponosni na Dinamo Sassari, a to automatski onda veže i sponzore i da ne nabrajam dalje.

Dosta o Sardiniji, puno nas više zanima Hrvatska. Kakvi ste vi došli na pripreme?

- Nikad bolji i nikad svježiji! Pazim na sebe, želim biti svaki dan bolji nego dan ranije, a i dolazim u najbolje godine. Svi govore da pravi playmaker sazrijeva, postaje tamo negdje nakon 30-te. Ja sam sada tu s godinama i stvarno se osjećam moćno.

Svjež, željan treninga, novih izazova i natjecanja.
Gdje ćete onda većeg izazova od olimpijskih igara. To je ono što ova košarkaška Hrvatska lovi sljedećeg mjeseca na kvalifikacijama u Torinu.

- Ništa nije nedostižno, ali trebamo biti pošteni i realni i reći da smo pozvani na te kvalifikacije, nismo ih izborili. To je prvo, a drugo i sami naši rezultati nešto govore. Nismo mi ti koji dominiramo Europom zadnjih godina neovisno individualnim postignućima u Europi i NBA. Naravno, imamo mi svoju šansu i vjerujemo u nju, ali valja ipak reći da su tu Talijani koji su po meni nikad jači, pripremljeniji i nikada nisu pridavali veću pozornost baš tim kvalifikacijama. Stvara se sjajna atmosfera koja će im vjerojatno pomoći.

Malo je zastao, pa izgovorio i ovo.

- Puno je to popraćenije medijski nego što smo mi popratili Eurobasket prošle godine u Hrvatskoj. Možda će se netko osjetiti sada prozvanim, ali tako jest. Plus imaju strašnu momčad. Onda imate Grke... Makar, gledam nas, ovdje na treningu. Reakcija mi se čini baš pogođena. Kada igrate za svoju zemlju to predstavlja poseban naboj. Ne radiš to nešto radi sebe, nego za ostale, radi imena koje nosiš na prsima, a ne onog na leđima. To je baza svega - zaključio je Rok Stipčević.

Linker
01. svibanj 2024 00:57