Aco Petrović u elementu u Splitu
 DENIS LOVROVIC Afp
BITKA ZA OLIMPIJSKE IGRE

Video: Acin Brazil na plus 26, Nijemci proigrali kad je u Spaladium Arenu sa svitom ušla najveća zvijezda

Momčad bivšeg hrvatskog izbornika u srijedu od 20 sati igra protiv Bogdanovića, Hezonje i društva
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. lipanj 2021. 22:18

Tunis je samo 15 minuta prijetio Brazilu, a onda je reprezentacija Ace Petrovića odjurila do konačnih 83:57. Teško je tretirati Tunis ozbiljnim iskušenjem za Brazil, jer riječ je o reprezentaciju u kojoj 217 cm visoki Salah Mejri šutira duplo više trica nego dvica. Štoviše, dvicu niti jednu nije zabio...

Brazil svakako Aco Petrović nije previše umorio, jer su veterani igrali u skromnoj minutaži; Alex 17 minuta, Marcelinho 15, a Varejao 14 minuta. Nije trebalo više.

- Hrvatska je favorit ovog turnira, ne samo zato jer je domaćin. Volim ovu zemlju, tu sam igrao tri mjeseca za Cedevitu, imam prijatelje, a i vodi nas Aco Petrović, kojega obožavamo. On je super za igrače, dopušta slobodu, što je potrebno kad si u reprezentaciji. On je, zapravo već naš, Brazilac. I bit će danas prava utakmica, bez obzira što se još jednom možemo sresti ovdje - rekao je Vitor Benite, koji je sa 15 poena i četiri skoka bio najbolji brazilski igrač kontra Tunisa.

Tunis je, praktički, s ovim teškim porazom već ispao. Doduše, moramo i mi odraditi posao, ali doista reprezentacija Dirka Bauermanna nije izgledala ozbiljno u prvom meču.

Rezultat, skupina B: Brazil - Tunis 83:57 (Benite 15p, 4s, 3il, Hettshemeir 11p, 4s, Meindl 10p, 5s, 3a, 3il/Marnaoui 13p, 4s, Mejri 12p, 7s, Abada 10p, 4a).

Nijemci proigrali kad je u Spaladium Arenu sa svojom svitom ušla njihova najveća zvijezda

Nijemci su, teže od očekivanog, otvorili splitske kvalifikacije pobjedom nad Meksikom od 82:76. Meksiko je živio od poena Pace Cruza i dominacije Gustava Ayona u reketu, no kako je vrijeme odmicalo, Nijemci su sve više dobivali obrise momčadi koja zna što želi. Isaac Bonga im je donio skok, Andreas Obs šut, Johannes Thiemann obranu na Ayonu, a ključ je bio 31-godišnji bek francuskog Reimsa Joshiko Saibou, koji je na sebe preuzeo sve u posljednjoj četvrtini.

Zanimljivo je kako su Nijemci okrenuli minus osam kad je u Spaladium Arenu, zajedno sa svitom, suprugom, dvoje djece, osobnim snimateljem i s čime sve ne, stigao Dennis Schröder, najbolji njemački igrač uopće. Koji je zdušno do kraja navijao s tribina. A na koncu je utakmicu sa Schröderom, kojega službeno nema na ovom turniru zbog previsoke cijene osiguranja, prokomentirao i njemački izbornik Henrik Rödl.

image
Dennis Schroder bodri svoje Nijemce
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Linker
28. travanj 2024 08:27