Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SLAVILI U ZAVRŠNICI

KOŠARKAŠI NAKON TRILERA 'HLADNI KAO ŠPRICER' 'Još uvijek nije vrijeme da briljiramo! I dalje se pripremamo za osminu finala kad je najbitniji susret'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. rujan 2017. 21:14

Hrvatska je u svom trećem nastupu na Europskom prvenstvu ostvarila i treću pobjedu. Ovaj put 'pala' je Crna Gora rezultatom 76:72.

"Dobro smo ušli u utakmicu, ali zapravo nije bilo realno da ćemo tako igrati 40 minuta. Malo smo pali u nastavku i u zadnjih minuta su nam došli blizu. Mi starteri u tim nekim ternucima nismo odigrali baš najbolje, ali mislim da smo na kraju ipak zasluženo pobjedili", rekao je Dario Šarić pa se osvrnuo prema Španjolcima:

"Sigurno možemo protiv Španjolaca. Zašto ih ne bi opet pobijedili? Pokušat ćemo do prvog mjesta u skupini", poručio je Šiši koji nije htio sebe isticati ni u kojem pogledu:

"Sebe i svoje ne bih želio komentirati. Nadam se kako ću se dizati kroz prvenstvo i da ću biti bitan dio ekipe."

Kapetan reprezentacije Roko Ukić odigrao je veći dio utakmice na visokom nivou dao veliki obol pobjedi.

"Super, imamo tri pobjede iako ne briljiramo. Međutim, nije ni potrebno da već sada briljiramo. Danas smo odlično otvorili, mađutim imaju i oni par vrhunskih prvotimaca i bilo je nerealno očekivati da ćemo dobiti s 20 razlike. Došli su nam blizu na kraju, ali osobno se niti u jednom trenutku nisam prepao da ćemo možda izgubiti utakmicu. Eto, nije prvi put da ne briljiramo protiv onih manje jakih momčadi, to ispada kao hrvatski recept. No, sada znamo da idu sve teži i teži protivnici i znamo da moramo podizati našu razinu igre", rekao je Ukić pa se osvrnuo na Španjolce protiv igramo sutra u istom terminu:

"Španjolci su uvjerljivi. Inače ne ulaze najbolje, ali ovaj put su ušli odlično. Po meni imaju dva od pet najboljih centara na svijetu. Morat ćemo odigrati vrhunsku utakmicu i svi biti na maksimumu. Prošle godine smo pokazali da možemo", zaključio je Ukić.

Izbornik Aco Petrović još je jednom bio miran nakon dramatične završnice.

"Za nijansu sam zadovoljniji nego u prve dvije utakmice, iako je i ova utakmica imala stvari koje nisu valjale. Kad ovako otvaramo utakmice onda ih moramo mirnije privesti kraju. No, nije zapravo bilo realno da imamo takav postotak šuta pa smo malo po malo gubili ritam. Ono što mi je zasmetalo je to da smo u drugo poluvrijeme napadački jako dobro krenuli, ali nitko nije radio nikakve prekršaje. Takve stvari nam se ne smiju događati 10. rujna, u toj osmini finala za koju se od početka priprema spremamo", rekao je Petrović pa istaknuo:

"Imamo toliko prostora za napredak da je to nevjerojatno. Međutim, idemo korak po korak. Ova utakmica nam je bila bitna jer da smo slučajno izgubili naredala bi se moguća dva poraza i to smo pod svaku cijenu htjeli izbjeći. Ovo nam je bila najvažnija utakmica u ovom dijelu natjecanja. Moram istaknuti i da je sjajno što nam se vratio Roko. Marko Tomas je bio briljantan u prvom poluvremenu."

KADA IGRA HRVATSKA

petak, 1. rujna

14.00 Mađarska - Hrvatska 58-67

16.45 Španjolska - Crna Gora

19.30 Rumunjska - Češka

subota, 2. rujna

14.00 Crna Gora - Mađarska

16.45 Češka - Španjolska

19.30 Hrvatska - Rumunjska 74:58

ponedjeljak, 4. rujna

14.00 Mađarska - Češka

16.45 Crna Gora - Hrvatska 72:76

19.30 Španjolska - Rumunjska

utorak, 5. rujna

14.00 Češka - Crna Gora

16.45 Hrvatska - Španjolska 73-79

19.30 Rumunjska - Mađarska

četvrtak, 7. rujna

13.30 Češka - Hrvatska

16.15 Mađarska - Španjolska

19.45 Crna Gora - Rumunjska

Linker
05. svibanj 2024 14:56