Roko Leni Ukić
 Profimedia, Alamy
REAKCIJA SVLAČIONICE

KOŠARKAŠI ODUŠEVLJENI NAKON LAGANE POBJEDE PROTIV ČEŠKE, ALI ŽELE JOŠ VIŠE I DALJE 'Nadamo se da ćemo mi još dugo trajati i u Istanbulu'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. rujan 2017. 19:43

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija natjecanje u skupini C na Eurobasketu u Cluju okončala je s četiri pobjede i jednim porazom nakon što je u susretu 5. kola svladala Češku sa 107-69.

Svoje dojmove nakon susreta iznijeli su i igrači, a posegno je predstavom bio oduševeljen Ivan Ramljak.

- Bilo je ovo opuštena utakmica. Znali smo sve uoči nje, osim imena protivnika koji nam slijedi. Bio je dogovor da ćemo rasporediti minutažu, a tako je bilo. Mislim da smo odradili dobar trening uoči osmine finala. Meni je ovo prvo veliko natjecaje za Hrvatsku, uzbuđen sam što sam ovdje i u isto vrijeme mi je to veliko zadovoljstvo. Nadam se da to neće biti i posljednji put. Super je igrati s ovakvim suigračima, oni kažnjavaju svaku grešku obrane. Nadam se da ćemo mi još dugo trajati u Istanbulu - poručio je Ramljak.

- Red je bilo da jednu od ove tri utakmice s, nazovimo ih slabijim protivnicima u skupini, malo bolje odigramo. OK, bilo je nešto lakše, jer su Česi izgubili sve šanse i motiv. Međutim, treba respektirati ozbiljnost koja se pokazala kod svih igrača i zasluženo smo ubilježili veliku prednost bez neke prevelike nervoze. Leđa? Kad igram dobro sam, znači sve je super. Za sada ide kako smo željeli, OK, bio je taj poraz od Španjolske, ali pokazali smo da možemo. Sada se treba koncetrirati, na sebe i prvenstvo, odigrati najbolje što možemo, bez obzira tko nam bude protivnik. Bit će teško, 50:50 sa svakim, ali sve treba napraviti da taj jedan posto ode na našu stranu. Sad, ovo je dobar osjećaj, jer smo dobro igrali, iako pamtim da smo mi ovakve utakmice znali pretvoriti u velike frustracije. Ne treba potcijeniti naš pristup i ozbiljnost na ovoj utakmici - kazao je Ukić nakon susreta.

Linker
03. svibanj 2024 09:14