Bojan Bogdanović

 Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
NOVO POGLAVLJE

Bojana Bogdanovića u novom klubu čeka trener koji je ostao u lošem sjećanju njegovom sunarodnjaku

Posljednjeg dana za razmijenu igrača, najbolji hrvatski igrač napokon pronašao izlaz iz Pistonsa
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 09. veljača 2024. 08:14

Samo četiri sata uoči zaključavanja mogućih razmjena u NBA ligi za ovu sezonu, posao su sklopili Detroit Pistonsii New York Knicksi, a glavna točka u ovoj razmjeni bio je najbolji hrvatski košarkaš, Bojan Bogdanović. Tako će put Knicksa otići Bojan Bogdanović i Alec Burks, dok u suprotni smjer odlaze Evean Fournier, Quentin Grimes, Malachi Flynn, Ryan Arcidiacono i dva picka druge runde nadolazećeg drafta.

Time se zaključila agonija Bojana Bogdanovića u Pistonsima, koje ostavlja na posljednjem mjestu Zapada i najgorem skoru lige (7-43). U New Yorku će Bogdanovića dočekati sasvim nova perspektive, jer su Knicksi trenutčano diobi trećeg mjesta na Istoka sa skorom 33-18 i svakako su momčad koja će igrati u doigravanju, što je za Pistonse i kada je Bogdanović tamo dolazio iz Utah Jazza na početku lanjske sezone bila nemoguća misija.

Bogdanović stiže u momčad koju u svojim rukama drže Jalen Brunson i Julian Randle, play i igrač iz visoke linije, ali tu je na krilu OG Anunoby. No, sasvim je jasno da je Bogdanović doveden u sustav Toma Thibodeaua s jasnom namjerom. Doduše, o treneru koji će Bogdanovića dočekati u Knicksi zna ponešto Dario Šarić, ali njegova sjećanja na vrijeme provedeno pod Thibodeauom u Minnesoti nisu naročita. Bojan Bogdanović neće biti najastariji u svlačionici u hramu košarke i čega sve ne, jer to Madison Squere Garden jest, jer tamo je ljubimac trenera Taj Gibson, kojemu je 38 godina.

Do sada je Thibodeau imao startnu petorku u kojoj su bili Donte DiVincenzo, Jalen Brunson, Josh Hart, OG Anunoby i Julius Randle. Recimo, trener nije vidio u svojoj kompoziciji Fourniera zbog obrane, kako će to ići s Bogdanovićem tek treba vidjeti, kao i to hoće li Bogdanović prvi puta nakon vremena provedenog u Wizzradsima tražiti svoju šansu s klupe.

Treba reći i da su Knicksi trenutačno opterećeni ozljedama, pa su izvan stroja Julius Randle (neće igrati do konca veljače), OG Anunoby (trebao bi skoro vratiti) i Mitchell Robinson.

Bojanu Bogdanoviću, koji će u travnju napuniti 35 godina bit će Knicksi šesti NBA klub. Sve je krenulo 2014. godine, baš u New Yorku, ali u Brooklynu, gdje je proveo uvodbe dvije i pol sezone. Zatim je pola sezone igrao za Wizzardse, pa dvije sezone u Indiana Pacersima, tri sezone u Utah Jazzu i sezonu i pol u Detroit Pistonsima. Bojan Bogdanović ima ugovor za ovu sljedeću sezonu, potpisan lani na visinu od 39,5 milijuna dolara. Pri tome je sigurno da će Bogdanović zaraditi 20 milijuna dolara za ovu sezonu, dok mu je za sljedeću sezonu zajamčeno dva milijuna dolara u slučaju da ga Knicksi na ljeto ne žele zadržati i odluči li potražiti negdje drugdje ugovor.

Linker
04. svibanj 2024 06:35