Cropix/Aleš Fevžer
OSTAVIO DOJAM NA VOGELA

VELIKO PRIZNANJE ZA ZAGREPČANINA Damjan Rudež kod Hezonje u Orlandu

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 06. kolovoz 2016. 12:47

Kad je prije dvije godine Damjan Rudež na probi u Indianapolisu oduševio predsjednika Pacersa Larryja Birda i zaradio dvogodišnji NBA ugovor, mnogi su mu prognozirali dvije sezone “sjedenja” i nakon toga povratak u Europu. Međutim, Rudež se ni nakon loše sezone u Minnesoti ne vraća na Stari kontinent, a novi NBA angažman pronašao je u Orlandu gdje će mu suigrač biti Mario Hezonja!

Veliko je ovo priznanje za Zagrepčanina koji je u svojoj rookie sezoni među Pacersima očito ostavio dubok dojam na Franka Vogela, novog trenera Orlanda. Vogel i Rudež su vrlo dobro surađivali u Indiani gdje je naš reprezentativac (ovo ljeto se nije odazvao Aci Petroviću upravo zbog potrage za novim NBA angažmanom) igrao prosječno 15,4 minute u 38 utakmica te ubacivao 4,8 poena uz čak 40,6 posto šuta za tricu.

Iako su mu u prošloj sezoni među Wolvesima brojke dramatično pale (33 utakmice - 2,3 poena za 8,4 minute, trica 34%), dojam koji je ostavio na Vogela u Indianapolisu očito je bio dovoljan.

Damjan Rudež je sve dogovorio s Orlandom, ali još uvijek nije potpisao ugovor. To će napraviti kad u rujnu otputuje u SAD na start trening-kampa svog trećeg NBA kluba...

Linker
03. svibanj 2024 17:16