Kawhi Leonard se vratio nakon ozljede, ali Luka Dončić i Dallas su pobijedili

 HARRY HOW Getty Images Via Afp
NBA DOIGRAVANJE

Dončić odveo Dallas do velike pobjede, Zubac odličan, Minnesota opet srušila momčad punu superzvijezda

Ivica Zubac je opet imao dobru utakmicu u kojoj je upisao double-double s 13 poena i 12 skokova
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 24. travanj 2024. 07:42

Četvrti dan NBA doigravanja napokon nam je donio dvije gostujuće pobjede. Nakon što su u prva tri dana slavile isključivo domaće momčadi, sinoć su Indiana i Dallas došli do gostujućih slavlja.

Izvještaj ćemo ipak početi s utakmicom u kojoj su slavili domaćini jer je Minnesota napravila veliku stvar dugom pobjedom protiv Phoenixa. Uoči ove serije dosta se pisalo o tome kako Sunsi ne odgovaraju Timberwolvesima, ali na terenu se to nije vidjelo. Iskoristila je još jednom Minnesota svoju prednost u visinu u obrambenom dijelu utakmice, a dobili su neočekivanog junaka u vidu Jadena McDanielsa koji je bio najefikasniji igrač utakmice s 25 poena, a imao je i 8 skokova te tri asistencije. Uz njega su dobru utakmicu odigrali Rudy Gobert (18p, 9s, 3uk, 2a) i Mike Conley (18p, 4s, 4a) pa je Minnesota uspjela doći do pobjede bez obzira na slab učinak svoje dvojice najboljih igrača, Anthonyja Edwardsa (15p, šut 3/13) i Karl-Anthonyja Townsa (12p, šut 3/7). Slab šuterski učinak su kod Sunsa imali Kevin Durant (18p, šut 6/15) i Bradley Beal (14p, šut 6/17), a najefikasniji je bio Devin Booker (20p, 5a, 3s, 2uk).

Milwaukee je u prvoj utakmici uvjerljivo pobijedio Indianu i bez ozlijeđenog Giannisa Antetokounmpa zahvaljujući prije svega ludoj utakmici Damiana Lillarda. On je i sinoć bio odličan s 34 poena, 5 asistencija i 4 skoka, ali Pacersi su ipak nametnuli svoj ritam utakmice i došli do gostujuće pobjede. Junak je bio Pascal Siakam (37p, 11s, 6a), a priključili su mu se Myles Turner (22p, 7s, 6a) i Andrew Nembhard (20p, 4s, 3a). Kod Bucksa Lillard je najveću pomoć imao od Brooka Lopeza (22p, 3a, 2b).

image

Pascal Siakam je donio pobjedu Indiani

STACY REVERE Getty Images Via Afp

Veliku gostujuću pobjedu upisao je i Dallas koji je slavio protiv Clippersa. Nakon što je u prvoj utakmici momčad iz Los Angelesa bila dosta bolja, Mavericksi su odgovorili čvršćom igrom, prije svega ispod koša pa su pobijedili iako se Clippersima vratio ozlijeđeni Kawhi Leonard koji nije igrao u prvom okršaju. Doduše, njegov povratak možda i nije donio previše toga jer je očito bilo da je van ritma te je imao dosta lošu šutersku večer - imao je šut 7/17 za 15 poena u 35 minuta uz 7 skokova, 4 ukradene lopte i dvije asistencije. Clippersi su imali i jako loš šut za tri poena - 8/30, odnosno 26,7% dok je Dallas pogodio 14 od 33 trica. To je i donijelo razliku uz, naravno, dobru utakmicu Luke Dončića. Slovenac je utakmicu završio s 32 poena, 9 asistencija i 6 skokova. Priključio mu se Kyrie Irving (23p, 6s, 3a, 3uk) dok su kod Clippersa najefikasniji bili Paul George (22p, 4a, 2s) i James Harden (22p, 8a, 6s).

Nakon što je bio ponajbolji igrač u prvoj utakmici, Ivica Zubac u prvoj četvrtini ove utakmice nije uspio uhvatiti ritam jer je rano prikupio dvije osobne pogreške. Dallas ga je ovaj put branio malo agresivnije, bilo je tu i udvajanja, ali je hrvatski centar ipak uspio upisati double-double s 13 poena i 12 skokova uz šut 5/12. Imao je i jednu ukradenu loptu, a odličnu je dionicu odradio u trećoj četvrtini. No, njegov učinak nije bio dovoljan da Clippersi dođu do pobjede.

Rezultati:

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 105:93 (Minnesota vodi 2-0 u seriji)

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 108:125 (serija izjednačena na 1-1)

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 93:96 (serija izjednačena na 1-1)

Linker
24. travanj 2024 07:57