CHRISTIAN PETERSEN Getty Images Via Afp
IPAK SE DOGODILO

Ipak je čovjek! Najbolji šuter svih vremena prekinuo nevjerojatan niz koji je trajao pet godina

Stephen Curry na utakmici protiv Portlanda nije pogodio niti jednu tricu
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 18. prosinac 2023. 10:23

Postoje sportaši koji su promijenili paradigmu pojedinog sporta, a Stephen Curry je svakako jedan od njih. Lakoća kojom je 188 centimetara visoki košarkaš Golden State Warriorsa postizao trice promijenila je cijeli NBA svijet, a upravo su on i Klay Thompson, odnosno ‘Splash Brothers‘ jedni od najzaslužnijih što je trica postala najvažnije oružje u NBA ligi.

Curry je apsolutni rekord po broju ubačenih trica u NBA ligi, nedavno je došao do brojke od 3.500 trica u karijeri, a nije se mogla zamisliti utakmica Golden Statea u kojoj on ne bi ubacio barem jedan dalekometni šut. Nije se mogla zamisliti barem do sinoć.

Warriorsi su igrali protiv Portlanda i pobijedili rezultatom 118:114 na krilima Klayja Thompsona (28p) i Andrewa Wigginsa (25p) dok je Curry ostao na samo 7 poena. Ubacio je samo dva od 12 šuteva koje je imao, a promašio je svih osam pokušaja za tri poena i tako prekinuo nevjerojatni niz. Naime, do sinoć je Curry ubacio jednu tricu u svakoj od 268 utakmica koje je ranije igrao.

- Ne možemo se osloniti na to da će nas Steph izvlačiti svake večeri. Ovo je bila teška noć za njega, ali ovo je ono što bi momčad trebala biti - da svatko pomaže jedan drugome, da različiti igrači iskoče svake večeri. On nas je dosta nosio ove sezone i mi mu moramo pomoći - izjavio je trener Golden Statea Steve Kerr.

Posljednji put kada Curry nije ubacio niti jednu tricu na utakmici bilo je 8. studenog 2018. na utakmici protiv Milwaukeeja kada je promašio sva četiri pokušaja. Pet godina mu se ovo nije dogodilo, a koliko je ogroman ovaj niz dovoljno govori činjenica da je sada vlasnik najdužeg Damian Lillard koji je u 101 uzastopnoj utakmici postigao najmanje jednu tricu. Iza njega je Cameron Johnson s 50 pa slijede Bogdan Bogdanović s 35, Mike Conley s 34 i Kevin Durant s 32 utakmice. Curryjev niz je bio duži nego niz svih njih zajedno (252), a zapišimo kako je košarkaš Golden Statea drži i drugi najduži niz u povijesti sa 157 utakmica.

Linker
02. svibanj 2024 13:43