Chris Bosh
 NIU BO Imaginechina Via Afp
OBJAVLJENA IMENA

Legende ulaze u Kuću slavnih! Jedan je duže od desetljeća bio All Star pa naprasno prekinuo karijeru

Među finalistima valja još izdvojiti Tima Hardawaya, Marquesa Johnsona, trenera Ricka Adelmana...
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 10. ožujak 2021. 14:27

Košarkaška kuća slavnih u Springfieldu je objavila imena finalista za 2021. godinu, a u toj klasi strše imena Paula Piercea, Chrisa Bosha i Chrisa Webbera.


Pierce je 15 od 19 sezona igrao za Boston, osvojio je prvenstvo i bio MVP finala 2008. godine, te je drugi na listi strijelaca u dresu Celticsa iza Johna Havliceka. Boshu je ovo druga nominacija, karijeru u kojoj je bio dvostruki prvak s Miamijem i jedanaest puta All Star, neočekivano je okončao 2016. godine zbog problema s krvnim ugrušcima. Webber je bio prvi izbor na draftu 1993. godine, bio je najbolji igrač čuvene Fab Five generacije sveučilišta Michigan, a najveći trag u 17 sezona u NBA ligi ostavio je u Sacramentu.


Starijim zaljubljenicima u NBA ligu zazvonit će ime Michaela Coopera, punopravnog člana Show Timea u Los Angeles Lakersima, peterostrukog prvaka, ali i najboljeg obrambenog igrača lige (1987). Još je bliže sjećanje na Bena Wallacea, prvaka s Detroitom (2004), ali i četverostrukog najboljeg obrambenog igrača, što je uspjelo još samo Dikembeu Mutombu. Nominirana je i Lauren Jackson, jedna od najboljih košarkašica svih vremena, čiji raspon nagrada ide od MVP-a, najboljeg strijelca, najbolje obrambene igračice, MVP-a finala… Yolanda Griffith je osam puta bila All Star i prvakinja sa Sacramentom.


Među finalistima valja još izdvojiti Tima Hardawaya, Marquesa Johnsona, trenera Ricka Adelmana (9. po broju pobjeda), trenera Jaya Wrighta s Villanove, te dvije trenerice, Marianne Stanley i Lete Andrews.


Bill Russell je igrao izabran u Kuću slavnih još 1975. godine, a sada u nju može ući i kao trener, jer je sa Celticsima osvajao titule 1968. i 1969. godine, ali je bio i prvi trener Afroamerikanac u NBA ligi.
Klasa 2021 bit će poznata 16. svibnja.

Linker
17. svibanj 2024 07:56