KEVIN C. COX Getty Images Via Afp
ŽESTOKE KRITIKE LEGENDE

‘Luka Dončić se mora pogledati u ogledalo i zapitati jednu stvar, zbog njega momčad ne igra kako trener želi‘

‘Ne želim sve svaliti na Kyriea Irvinga. Luka se mora pogledati i zapitati što može bolje‘
Piše: SNObjavljeno: 14. travanj 2023. 10:21

Iza Dallas Mavericksa i Luke Dončića je razočaravajuća sezona u kojoj su propustili dohvatiti doigravanje i to nakon sezone u kojoj su igrali finale Zapadne konferencije.

Poruku slovenskom reprezentativcu iz redova Mavericksa poslao je legendarni Reggie Miller, jedan od najboljih šutera NBA lige svih vremena i član Kuće slavnih.

image
KEVIN C. COX Getty Images Via Afp

"Luka Dončić mora biti u boljoj fizičkoj formi, a Mavericksi moraju više trčati. Mislim da su to i radili kada Dončića nije bilo, a kada je Kyrie Irving vodio momčad. Mislim da su puno bolji kada igraju brže i tako Jason Kidd želi da igraju. On želi da igraju brže, ali kada je Luka tamo to ne mogu. Po meni, da je u boljoj formi i da mogu igrati brže, tada bi više pritiskali suparnika", objasnio je Miller za TNT.

Ovakve je komentare Miller dao upitan što misli kakve bi poteze Mavericksi trebali povući da izbore doigravanje sljedeće sezone.

image
KEVIN C. COX Getty Images Via Afp

"Budimo realni. Luka Dončić se mora početi gledati u ogledalo. Ne želim sve svaliti na Kyriea Irvinga. Luka se mora pogledati i zapitati: ‘Što sam mogao bolje napraviti?‘ Trenutno mi se čini da je Luka Dončić teži nego ikad", dodao je Miller.

Ove sezone Dončić je bio na prosjeku od 43.4 poena, 8.6 skokova i 8 asistencija, a Mavericksi su završili na tek 13. mjestu Zapadne konferencije.

Linker
12. svibanj 2024 10:31