Darko Miličić

 Starsport/shutterstock Editorial/profimedia
PRIČA IZ AMERIKE

‘Možda bih i proigrao u NBA-u da me otac nije vodio da gledamo motorne pile po tri-četiri sata‘

Darko Miličić podijelio je anegdotu koja je obilježila njegov boravak u Americi
Piše: SNObjavljeno: 13. ožujak 2024. 13:03

On je najmlađi igrač u povijesti NBA lige i najmlađi osvajač prstena, na draftu je izabran ispred Carmela Anthonyja, Chrisa Bosha, Dwaynea Wadea...

Jasno, riječ je o Darku Miličiću, srpskom košarkašu koji nikad nije ispunio ni djelić svog potencijala. Štoviše, rijetki će ga se sjećati po nekom brutalnom zakucavanju ili majstorskoj asistenciji, većina po koketiranju s četništvom i vrijeđanju sudaca koje je postalo viralno, poneki i po kickboxing karijeri...

Miličić je u Americi proglašen jednim od najvećih "draft bustova", odnosno igračem koji nije ispunio očekivanja. Drugi "pick" drafta 2003. (op.a., prvi je bio LeBron James) završio je karijeru s prosječno 6,0 koševa i 4,2 skoka po utakmici.

image
PEDJA MILOSAVLJEVIĆ/Cropix

U podcastu "Jao Mile" ispričao je zanimljivu anegdotu koja je obilježila njegov boravak "preko bare" i nasmijala voditelje.

- Možda bih proigrao da me otac nije vukao u Home Depot svaki drugi dan da gleda motorne pile. Brate moj, on dođe, dosadno mu, sjedi, škrguće zubima i viče: "Što vi radite u ovoj Americi? Ovo je ovdje propast, ovo je dosada! Vodi me u Home Depot da vidim što tamo ima". Onda gledamo motorke po tri-četiri sata. Umjesto da odmaram, ja šetam tamo s njim - ispričao je Miličić.

Linker
13. ožujak 2024 13:05