DYLAN BUELL Getty Images Via Afp
JOŠ JEDNA MAJSTORICA

Pacersi uzvratili udarac Knicksima, NBA se priprema za dva spektakla

Odlučujući susret Indiana i New York igraju u subotu u europskom terminu, s početkom od 21:30
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2024. 07:47

Košarkaši Indiana Pacersa podigli su se iz pepela i izjednačili seriju s New York Knicksima na 3:3. Nakon što su u petoj utakmici ispraćeni s 30 poena razlike, sinoć su na svom parketu slavili sa 116:103 i odveli seriju u sedmi, odlučujući dvoboj.

Prvo poluvrijeme igralo se koš za košem, Knicksi su prvu dionicu završili s pola poena prednosti, međutim do dvocifrene prednosti Pacersi su stigli na kraju druge četvrtine, a tu su udaljenost održali do kraja meča. Igračem utakmice proglašen je Kamerunac Pascal Siakam s 25 poena, sedam skokova i pet asistencija. Myles Turner ubacio je 17 poena, a s po 15 upisanih poena pripomogli su Andrew Nembhard, Tyrese Haliburton i T. J. McConnell.

U gostujućim redovima najbolji je bio Jalen Brunson s 31 poenom uz 11/26 šut iz igre. Ovom pobjedom Pacersi su došli do niza od 11 pobjeda na svom parketu, odnosno zadržali su stopostotni učinak svoje dvorane u doigravanju.

Vikend tako donosi dva apsolutna spektakla na NBA parketima, dvije majstorice koje će otkriti nove finaliste Istoka i Zapada. Knicksi i Pacersi odlučujući susret igraju u nedjelju u europskom terminu, s početkom od 21:30, dok će Denver Nuggetsi i Minnesota Timberwolvesi na parket u ranim jutarnjim satima ponedjeljka s početkom u 2 sata.

Linker
18. lipanj 2024 22:16