Screenshot: Facebook
LJUBAV NA PRVU TRICU

POGLEDAJTE POVIJESNI TRENUTAK Trebalo je 40 sekundi da hrvatski majstor zablista! U trenu je bilo jasno da se s druge strane oceana valja nešto veliko

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 05. listopad 2016. 15:00

Četrdeset sekundi. Samo toliko vremena je trebalo proći na Šarićevom debiju kako bi se osjetilo da se s druge strane oceana počinje valjati nešto veliko. Nakon samo 40 sekundi svoje prve NBA utakmice Dario Šarić je uhvatio loptu, mirno stao, namjestio ruku i pogodio tricu. Tricu koja je 49 cm udaljenija nego u Fibinoj košarci.

- To je moja igra, zbog toga su me dvije godine zvali i govorili: 'dođi i šutiraj, dođi i šutiraj' - komentirao je Šarić američkim novinarima poslije pobjede njegove Philadelphije protiv Bostona 92-89 u dvorani sveučilišta Massachusetts.

Smijao se Šarić za vrijeme utakmice, u razgovoru s novinarima, ali i dok je na leđima nosio djevojački ruksak s motivima lutke Barbie što je dio tradicionalnog procesa inicijacije kroz koji prolazi 90 posto rookieja u NBA-u. Nije mu smetalo jer...

- Ostvario sam ono najvažnije, uhvatio ritam NBA utakmice. Pogađao sam otvorene šutove jer bi to trebao biti dio moje uloge ovdje - rekao je još Šarić.

Dario je zbog ozljede Simmonsa i poštede Okafora dobio mjesto u početnoj petorci na mjestu krilnog centra. Za 18 minuta provedenih u igri postigao je 10 koševa (dvice 2/3, trice 2/3) uz šest skokova, dva asista, jednu blokadu i četiri izgubljene lopte.

Možda bi bilo pretjerano već nakon prve Šarićeve utakmice, i to pripremne, napisati da se i NBA prostorima počela kotrljati "Dariomanija", ali... Navijači Sixersa su zadovoljni, a neki su komentirali da se "Phila već zaljubila u Šarića". Trener Brett Brown je oduševljen, a u Hrvatskoj su košarkaški fanovi počeli gubiti noći i zbog Šarićevih predsezonskih utakmica.

- Dario je bio odličan u svojih 18 minuta, pokazao čvrstu 'old school' košarku. Izvrsno se nadopunjavao s Embiidom - rekao je Brown.

Osim Šarića, prvu utakmicu za 76erse odigrao je i "vječno ozlijeđeni" Joel Embiid, treći izbor s istog drafta (2014.).

Ivica Zubac je u debiju za LA Lakerse dobio pet minuta (šut 0/2, 1 skok, 1 blokada). Lakersi su pobijedili Kingse 103-84.

Linker
06. svibanj 2024 18:44