Edwards je postigao 43 poena u susretu protiv Denvera

 MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
SJAJNA UTAKMICA

Šok za Nikolu Jokića i društvo: Nezaustavljivi Edwards odveo Minnesotu do pobjede u Denveru

Timberwolvesi su poveli s 1-0 u seriji drugog kruga NBA doigravanja te stavili pritisak na Nuggetse
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 05. svibanj 2024. 07:25

Minnesota je u prvoj utakmici drugog kruga NBA playoffa upisala veliku pobjedu nad braniteljem naslova, momčadi Denvera. Timberwolvesi su u gostima slavili sa 106:99 i tako poveli u seriji.

I prije početka ove utakmice znali smo da ćemo gledati uzbudljive i izjednačene utakmice, a to se potvrdilo već u prvom ogledu. Na krilima sjajnog Anthonyja Edwardsa koji je utakmicu završio s 43 poena, 7 skokova, 3 asistencije i dvije blokade, Minnesota je još jednom pokazala kako je u stanju pobijediti svaku momčad u NBA ligi.

Edwards je sjajno otvorio utakmicu, postigao 14 poena na otvaranju, a rezultat je u u jednom trenutku prve četvrtine bio 18:4. No, Nikola Jokić i Michael Porter su rezultat vratili u egal i takav je bio praktično do kraja utakmice. Niti jedna momčad nije uspjela ostvariti veću prednost, a na kraju je pobjednika odlučila činjenica da su Timberwolvesi imali više raspoloženih igrača. Karl-Anthony Towns (20p, 4s, 3a) je odlično krenuo u treću četvrtinu, Mike Conley (14p, 10a, 4s) imao dobrih trenutaka tijekom cijele utakmice, a Naz Reid (16p, 4s, 3a) je bio fenomenalan u zadnjoj dionici utakmice.

Kod Denvera je Jamal Murray bio bez poena u prvom poluvremenu da bi se u drugom probudio i došao do 17 poena i 4 skoka. Porter je ubacio 20 poena i imao 6 skokova, a Jokić je utakmicu završio s 32 poena, 9 asistencija, 8 skokova i 3 ukradene, ali i 7 izgubljenih lopti.

Od početka utakmice Jaden McDaniels je bio agresivan u obrani na lagano ozlijeđenom Murrayju na kome je Minnesota stavila naglasak u obrani. Jokića su Vukovi branili s tri igrača - od Townsa preko Rudyja Goberta do Reida, uvijek je srpski košarkaš imao pored sebe jednog visokog i čvrstog igrača. Najlakše je izlazio na kraj s Gobertom, ali Francuz je odličan bio kao pomagač u obrani. Denver, s druge strane, nije našao pravo rješenje za Edwardsa koji je još jednom pokazao da je pravi superstar. Druga utakmica serije igra se u noći s ponedjeljka na utorak.

Rezultat:

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 99:106 (Minnesota vodi u seriji s 1-0)

Linker
05. svibanj 2024 07:25