Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
OZBILJNA LITERATURA

VIDEO: Ovo je pobjednik NBA prijelaznog roka. Nakon tradea došao na utakmicu bivšeg kluba i čitao knjigu

Robina Lopeza je Milwaukee u tradeu poslao u Sacramento koji ga je odmah otpustio
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 09. veljača 2024. 13:04

Posljednji dan prijelaznog roka donio je puno različitih priča igrača koji su očekivali da će promijeniti klub, a posebno onih koje je vijest o tradeu iznenadila. Možda i najzanimljiviju priču ispričao je Robin Lopez.

On je nekoliko minuta prije isteka roka do kada su igrači mogli mijenjati igrače saznao da ga je Milwaukee poslao u Sacramento i to u poslu koji je Bucksima poslužio samo kao financijsko rasterećenje jer nisu dobili ništa zauzvrat. Potez Milwaukeeja je bio logičan s poslovne strane jer 35-godišnji Lopez je ove godine nastupio u 16 utakmica igravši 4,1 minutu uz 1,1 poen i 0,3 skoka. No s obzirom na to da je u momčadi njegov brat Brook, a Bucksi godinama trpe Thanasisa Antetokounmpa, Giannisovog brata čije prisustvo u momčadi nema veze s košarkaškim vještinama, očekivalo se da bi Robin mogao ostati do kraja sezone radi ‘mira u kući‘.

No, dogodilo se to što se dogodilo, a Lopez je majstorski reagirao na trade. Nije otputovao u Sacramento jer je dobio informaciju da će ga Kingsi odmah otpustiti što se i dogodilo, nego je ostao u Milwaukeeju i bio na utakmici između Bucksa i Timberwolvesa. Bio je na utakmici, ali je nije i gledao jer je za vrijeme nje - čitao knjigu!

Lopez je sjedao u prvom redu s majicom na kojoj je bio lik Groucha Marxa. Svaki put kada bi ga kamera snimila on je čitao knjigu ‘Backstory 2: Interviews With Screenwriters of the 1940s and 1950s‘. Prilično ozbiljna literatura, a televizijski komentatori su objašnjavali da to nije čudno s obzirom na to da je Robin studirao na uglednom Stanfordu baš kao i njegov brat. Brook je sinoć zabijao, Robina to nije zanimalo, baš kao što se nije uzbudio ni kada je Milwaukee izgubio od Minnesote. Samo knjiga. A za košarku i neki novi klub će biti vremena...

Linker
30. travanj 2024 04:12