Bradley Beal

 SCREENSHOT: YOUTUBE
JOŠ JEDAN PEH

VIDEO Trebao je biti najveće pojačanje lige, a sad se opet ozlijedio: ‘Samo da ne potone‘

Bradley Beal je ozlijeio gležanj na utakmici između Phoenixa i New Yorka
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 16. prosinac 2023. 09:24

Čekali su ga u Phoenixu mjesec dana, a onda su ga dobili na dvije utakmice i pet minuta. Toliko je u sinoćnjem dvoboju protiv New Yorka trebalo Bradleyju Bealu da se ponovo ozlijedi.

Uzeo je Beal šut za tri poena nakon dodavanja Devina Bookera, igrač New Yorka Donte DiVincenzo ga nije uspio blokirati, ali ga je zahvatio nogom. Kontakt nije bio jak, ali je bio dovoljan da Beal nezgodno doskoči i ozlijedi gležanj. Odmah je završio na podu u velikim bolovima, uspio je ostati u igri dovoljno dugo da izvede slobodna bacanja, ali je onda morao u svlačionicu odakle se nije više vraćao.

- Ozljede su dio igre, ali mi je jako žao zbog njega. Mora ti biti žao kada vidiš razočarenje zbog svega na njegovom licu. Dugo je radio na povratku i sada mu se ovo dogodilo i moj je najveći izazov da ga održim u pozitivnom raspoloženju, da ne ‘potone‘ nakon ove ozljede. Nadam se da će se vratiti jako brzo, ali ovo je svakako razočaravajuća sezona za njega - rekao je nakon utakmice trener Phoenixa Frank Vogel i dodao kako je rendgenska snimka pokazala kako ozljeda nije teže prirode.

U Sunsima će ipak biti jako oprezni s njegovim povratkom jer mu je ovo bila tek treća utakmica nakon povratka od ozljede leđa. Beal je trebao biti jedno od najvećih pojačanja u NBA ligi za ovu sezonu jer ga je Phoenix doveo iz Washingtona u zamjenu za Chrisa Paula. No, do sada nije uspio igrati dovoljno dugo da pokaže koliko je dobar što nikako nije upitno jer je u karijeri na prosjeku od 22,1 poena, 4,3 asistencije i 4,1 skoka.

Trio s Kevinom Durantom i Devinom Bookerom je trebao biti jedan od najubitačnijih u cijeloj ligi, ali nisu se uspjeli uigrati. Booker je zbog ozljeda do sada propustio 10, a Durant 5 utakmica. Phoenix je trenutno na omjeru 13-12 i tek je na desetom mjestu Zapadne konferencije.

Inače, sinoćnju utakmicu je pobijedio New York rezultatom 139:122 uz sjajnu partiju Jalena Brunsona koji je ubacio 50 poena. Durant je bio najefikasniji kod Sunsa s 29, a Booker je imao 28.

Linker
03. svibanj 2024 17:37