COLE BURSTON Getty Images Via Afp
NEUOBIČAJENI TRIPLE-DOUBLE

VIDEO: Wembanyama piše povijest! Ovakvu utakmicu u zadnjih 40 godina su odigrale samo dvije legende

Francuz je u dobrom društvu Hakeema Olajuwona i Davida Robinsona
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 13. veljača 2024. 09:44

Victor Wembanyama nastavlja s impresivnom rookie sezonom u NBA ligi. Centar San Antonija opravdao je prvi pick na draftu i u prvih 47 utakmica u sezoni je na prosjeku od 20,3 poena, 10 skokova, 3,1 asistencije, 3 blokade i 1,1 ukradene lopte, a sinoć je ušao u povijest.

Spursi su s uvjerljivih 122:99 pobijedili Toronto i tako prekinuli niz od sedam uzastopnih poraza, a Wembanyama je u pobjedu svoje momčadi ugradio 27 poena, 14 skokova, 10 blokada, 5 asistencija i dvije ukradene lopte. Drugi je ovo put da je Francuz imao triple-double, prvog je upisao u siječnju protiv Detroita, ali ovaj je prilično neuobičajen jer je, uz poene, imao dvoznamenkast broj poena i blokada.

Triple-double s blokadama se ne viđa često ni u NBA ligi, a posljednji se dogodio prije tri godine kada je Clint Capela imao 13 poena, 19 skokova i 10 blokada u dresu Atlante protiv Minnesote. Wembanyamin je još impresivniji jer je postigao više od 25 poena, a imao je i pet asistencija. Takvu utakmicu su u posljednjih 40 godina ostvarila još samo dvije apsolutne legende - David Robinson i Hakeem Olajuwon.

Ukupno je samo 26 košarkaša upisalo triple-double s blokadama. Najviše takvih utakmica, čak 11, ima Olajuwon, ali nekako nam se čini da će taj rekord Wembanyama srušiti...

Linker
21. svibanj 2024 03:39