SN/Arhiva
PROBIO LED

VIDEO: ZUBAC ODLIČAN U DEBIJU ZA LAKERSE 'Sjajan je dečko, podsjetio me na Marca Gasola'

Piše: HinaObjavljeno: 09. srpanj 2016. 14:35

Mladi hrvatski košarkaš Ivica Zubac imao je sjajan debi u dresu Los Angeles Lakersa postigavši 11 koševa u pobjedi protiv New Orleansa 85-65 u Ljetnoj ligi u Las Vegasu.

Premda je odradio samo jedan pravi trening, Zubac je započeo utakmicu u startnoj petorci, a na parketu je proveo 29 minuta postigavši 11 koševa uz šut 3-4 iz igre, te 5-5 s linije slobodnih bacanja. Imao je i pet skokova, asistenciju i čak tri blokade. Zubac je izazvao oduševljenje u dvorani Thomas and Mack Center u Las Vegas kada je konce prve četvrtine u istom napadu 'podijelio' dvije blokade.

- Mogao sam imati još koju blokadu, no Brandon Ingram je bio brži - kazao je 19-godišnji Zubac sa smiješkom. Talentirani hrvatski košarkaš je u veljači iz Cibone preselio u Mega Leks, a koncem lipnja je izabran kao 32. izbor na ovogodišnjem NBA draftu te je potpisao trogodišnji ugovor s LA Lakersima.

Američki novinari su u komentaru utakmice napisali kako je Zubac najviše uživao na parketu od svih sudionika utakmice.

- Podsjeća me na Marca Gasola. Sjajan je dečko - kazao je njegov suigrač D'Angelo Russell, dok je trener Jesse Memurys dodao: - Bio sam impresioniran. Toliko je dobro igrao da ga nisam mogao izvaditi iz igre, a iza njega je samo jedan trening.

Mnogo pažnje izazvao je i nastup Brandona Ingrama, kojeg su Lakersi uzeli kao drugi izbor na draftu. Ingram je na koncu zabio 12 koševa uz četiri skoka i dvije blokade.

- Zadovoljan sam kako sam odigrao. Još se tražim, a dečki su mi bili velika podrška - kazao je Ingram.

U prvom dijelu službene ljetne lige u Las Vegasu Lakersi će odigrati još dvije utakmce, protiv Philadelphije i Golden Statea. Potom slijedi nokaut faza u kojoj zajamčeno imaju još dva susreta.

Linker
03. svibanj 2024 23:56