CROPIX
DOBRE EUROPSKE PARTIJE

SLAVLJA HRVATSKIH KLUBOVA U EUROPI Cedevita se oprostila pobjedom nad Unicajom, uvjerljiva pobjeda Cibone u Poljskoj

Piše: HinaObjavljeno: 08. veljača 2017. 22:16

Košarkaši Cedevite svladali su u zagrebačkom Domu sportova španjolsku Unicaju 74-71 (18-19, 24-22, 15-12, 17-18) te se pobjedom u utakmici posljednjeg kola skupine H Top 16 Eurokupa oprostili od sudjelovanja u europskim natjecanjima za ovu sezonu.

Bila je to prva pobjeda Cedevite u dvobojima s Unicajom, nakon pet uzastopnih trijumfa momčadi iz Malage, a ključnim se pokazao početak drugog poluvremena. U prvih pet minuta treće četvrtine Cedevita je serijom 10-0 stvorila 11 koševa prednosti (52-41) što je bila najveća razlika u korist hrvatskog prvaka.

Unicaja je do kraja treće dionice Cedevitinu prednost uspjela smanjiti na dva poena (55-53), ali bliže od toga gosti iz Malage više nisu stigli.

Cedevita je do pobjede stigla bez Luke Babića i dvojice američkih bekova Ra'Shada Jamesa i Ryana Boatrighta, što ovom trijumfu daje dodatnu dimenziju.

Marko Arapović je s 14 koševa i pet skokova bio najefikasniji igrač Cedevite. Džanan Musa je imao 12 poena i sedam skokova, a po 11 koševa ubacili su John Shurna i Toni Katić koji je tome dodao i šest asistencija. Goste je sa 18 koševa i sedam skokova predvodio Dejan Musli.

Cedevita je natjecanje u Top 16 završila s učinkom 2-4, a Unicaja je s 3-3 osvojila drugo mjesto i izborila plasman u četvrtfinale, što je već prije posljednjeg kola osigurala i prvoplasirana Valencia koja je ostala neporažena u prvih pet kola.

FIBA Europa kup: Uvjerljiva pobjeda Cibone u Poljskoj

Košarkaši Cibone napravili su veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale FIBA Europa kupa nakon što su u prvoj utakmici osmine finala na gostovanju u Zielonoj Gori pobijedili poljski Stelmet sa 81-69 (21-19, 14-18, 32-17, 14-15).

Ponovno je treća četvrtina bila ključna za ishod dvoboja, ali za razliku od mnogih koje je Cibona izgubila u ovoj sezoni, u Poljskoj je ta dionica donijela pobjedu momčadi Damira Mulaomerovića. Nakon izjednačene prve dvije četvrtine, 'cibosi' su se razigrali u trećoj, u kojoj su ubacili 32 koša, a primili 17.

U posljednjoj četvrtini Cibona je uspjela sačuvati gotovo cijelu prednost pa će joj u uzvratu u Zagrebu za prolaz biti dovoljan i poraz do 11 koševa razlike.

Razigrani Nik Slavica je sa 16 koševa i šest skokova bio najbolji igrač Cibone. Emir Sulejmanović ubacio je 14 poena, a po 13 su postigli Željko Šakić i Luka Žorić. Domagoj Bošnjak je ubacio 11 koševa, od čega su tri bile trice.

Najbolji igrač domaće momčadi bio je Tuomas Kelati sa 19 koševa, šest skokova i tri asistencije, a bivši igrač Cibone James Florence ostao je bez poena, uz samo dvije asistencije.

Uzvrat u KC Dražen Petrović na rasporedu je za 14 dana, 22. veljače, s početkom u 20.30 sati.

Linker
04. svibanj 2024 17:38