Lehtikuva/Jussi Nukari via REUTERS / REUTERS
EUROBASKET

'TEK MU JE 18, A SVI VIDITE ŠTO RADI, CIJELA SLOVENIJA JE PONOSNA NA TAKAV DIJAMANT' Kapetan oduševljen mladim talentom poslije današnje pobjede

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 03. rujan 2017. 21:19

Francuska je Eurobasket otvorila porazom od Finske, dok je Litvu na startu šokirala Gruzija. Dvije reprezentacije koje spadaju u najuži krug kandidata za odličja su tako odmah ušle u probleme iz kojih su se pak vrlo brzo iščupale. Francuska je nakon pobjede nad Grčkom u drugom poluvremenu prve nedjeljne utakmice potpuno razbila Islanđane, dok su Litavci pobjedu nad domaćinom Izraelom spojili s izuzetno važnom nad Italijom, koja je turnir otvorila sa 2-0.

- Nama je vrlo teško igrati 100 posto svih 40 minuta protiv reprezentacije kao što je Francuskla - iskren je bio najbolji Islanđanin Haukur Palsson.

- Držali smo se 25 minuta, a onda su oni preuzeli kontrolu. Treba im odati priznanje jer su pogodili svaki šut. Žao mi je naših sjajnih navijača, ne toliko zbog ove utakmice, koliko zbog loše izvedbe protiv Poljske dan ranije.

Francuzi su sve riješili sa 37 poena u trećoj četvrtini...

Daleko neizvjesnija bila je druga utakmica u Helsinkiju, a u njoj je Slovenija protiv Grčke došla i do treće pobjede, ostala na maksimalnom učinku. Ovaj put Goran Dragić nije bio na MVP razini kao u subotu protiv Finske, ali je zato najbolju utakmicu turnira odigrao Luka Dončić, koji je za 22 poena gađao 7-12 iz igre. Dragić je pak dodao 20 i pritom zabio težak ulaz za 75:70, 22 sekunde prije kraja. Međutim, nakon utakmice kapetan nije pričao o sebi...

- Rekao sam Dončiću da je on budućnost slovenske reprezentacije. Mislim, tek mu je 18, a svi vidite što radi. Ponosan sam na njega, cijela Slovenija je ponosna što ima jedan ovakav dijamant.

Linker
07. svibanj 2024 16:54