Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
OVAKO VIŠE NE IDE

VELIKI PROSVJED TORNADA 'Dosta je bilo krađe i potkradanja KK Zadar, dosta je bilo bogaćenja na račun kluba...nek' se tresu gaće svima'

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 14. listopad 2016. 11:49

Dalmatinski derbi na Višnjiku, ili ogled susjeda, Zadra i Šibenika, uvijek iznova potiče košarkaški “šušur” u kojem nerijetko u prvi plan izbiju neželjene teme, zapravo više se priča o onome što se priprema uoči utakmice, ali i poslije nje, nego se misli o zbivanjima na parketu.

Ponukani porazima od Crvene zvezde (-37) i Cedevite (-58), zadarska Udruga navijača Tornado poziva na veliki prosvjed, danas u 16 sati na Narodnom trgu, piše Slobodna Dalmacija. im je isporučiti glasnu i jasnu poruku vodstvu kluba i gradskim vlastima. U svrhu toga izdali su priopćenje iz kojeg izdvajamo:

Razočarani navijači

– UN Tornado Zadar traži ostavke svih odgovornih za ovakvo stanje u klubu, počevši od vrha Nadzornog odbora sa svim njenim članovima te tražimo i ostavke direktorskog dvojca. Smatramo da su svi ovi navedeni ispucali sve koje su imali u KK Zadar, te da je vrijeme za promjene, jer voda je davno došla do grla i ovako se više jednostavno ne može.

Klub iz dana u dan tone sve dublje, što rezultatski i još više financijski. Predstečajna nagodba je prošla, a nad klubom i dalje strši Fibina blokada, dug kluba iz dana u dan raste sve više, marketing kluba je na nuli, igračka pojačanja su promašena iz sezone u sezonu, vodi nas trener koji nije vodio niti jedan seniorski klub do sada... Sve ovo navedeno i još mnogo toga su razlozi zbog kojih smatramo da bi bilo moralno od navedenih da napuste KK Zadar – stoji u priopćenju Tornada kojeg zaključuju riječima:

– Dosta je bilo krađe i potkradanja KK Zadar, dosta je bilo bogaćenja na račun kluba, dosta je bilo nesposobnosti i laganja iz redova KK Zadar i dosta su se gradski oci i njihove marionete u direktorskim foteljama igrali s našom svetinjom! Neka stara jezgra grada “grmi” od naše pisme, nek se “sruši” od huka Tornada, nek se tresu gaće svima onima koji su odgovorni za ovakvo stanje u klubu kad vide i čuju kako grmimo za Naš Zadar.

Zadar, 210516. 
Dvorana Kresimira Cosica na Visnjiku. 
Kosarkaska utakmica polufinala Prvenstva Hrvatske izmedju klubova Zadar i Cibona. 
Na fotografiji: Tornado, navijaci Zadra.  
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Pokažimo snagu i moć Tornada i pokažimo da nam je stalo do naše svetinje jer I KADA PADA I KAD SE RUŠI, MI SMO ZADRANI ZADAR JE NAŠ! – piše Tornado svojim sugrađanima koje ujedno pozivaju na veliki “korteo” od Trga do dvorane na Višnjiku.

A sad malo o košarci...

‘Ne smijete izgubiti od Šibenika’

– Šibenik je ove godine dosta truda i financijskih sredstava da složi jako dobru momčad i ne treba je podcijeniti. Vrlo su ozbiljno najavili borbu za treće mjesto. Prema tome trebamo biti izuzetno koncentrirani, mobilni i pripremiti se za njih na najbolji mogući način. Između ostalog ta je utakmica jako bitna za naše navijače i ni u kojem slučaju ne bismo smjeli dopustiti da izgubimo – zbori Ante Matulović, trener Zadra, koji se osvrnuo i na Tornado:

– Nakon Cedevite navijači su došli i molili da odigramo iznad naših mogućnosti samo da pobijedimo zbog toga navijačkog sukoba koji je već godinama, ne znam iz kojeg razloga, prisutan između zadarskih i šibenskih navijača. Da im ne dozvolimo da izgubimo, jer će biti jako razočarani, ali da apsolutno imamo njihovu punu podršku, bez obzira na poraze. Možemo to istrpiti, bodrit ćemo vas, naše povjerenje, ali nemojte izgubiti od Šibenika, bila je njihova poruka.

Kroz medije vidim pozivaju se navijači na trg, ne vidim nikakve potpise pa ne bi htio govoriti o tome, prije par dana jedno, sada drugo, stvarno ne znam tko i što stoji iza toga. Tamo nema potpisa ni predsjednika Tornada, ne znam tko stoji iza toga. Ne bih volio komentirati kada ne znam o kome pričamo – kazao je Matulović.

Linker
24. travanj 2024 01:24