Screenshot: YouTube
POGLEDAJTE SNIMKE

VIDEO: GROZOMORNE SCENE I SPEKTAKULARNI PREOKRET NA POČETKU NBA Stravični lom noge velike zvijezde obišao svijet, igrači molili za njega na parketu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2017. 10:46

Noćas je s dvije spektakularne utakmice počela nova NBA sezona, i odmah na startu oduševila ljubitelje košarke.

Aktualni doprvaci Cleveland Cavaliersi predvođeni LeBronom Jamesom na svom su parketu pobijedili Boston Celticse 102:99, dok su prvaci Golden State Warriorsi u dramatičnom susretu izgubili od Houston Rocketsa s poenom razlike 122:121.

Nažalost, počelo je stravičnim lomom noge zvijezde Bostona Gordona Haywarda već u 7. minuti utakmice u Clevelandu. Gordon je, inače, ovoga ljeta potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 128 milijuna dolara s Celticsima.

Šokirani igrači gostujuće momčadi su se uhvatili za glave, potom i molili na parketu dok se Hayward u bolovima nakon kobnog pada previjao na terenu, a od šoka se nisu oporavili do kraja prvog polvuremena kada su gubili s 18 koševa razlike.

Ipak, početkom treće četvrtine uspjeli su doći sebi, a u četvrtoj pod vodstvom raspucanog Browna i Irvinga (bivšeg igrača Clevelanda), napravili i potpuni preokret.

Stvari je u svoje ruke tada preuzeo veliki Lebron James i vratio prednost Cavsima, da bi Irving u zadnjoj sekundi promašio tricu za produžetak.

LeBron je na kraju skupio 29 poena, 16 skokova i dvije blokade, Irving na drugoj strani 22 poena (8-17), 10 asistencija, 4 skoka i tri ukradene lopte. Ante Žižić nije nastupio u sastavu Bostona...

Golden State je, u prvoj utakmici sezone kojoj je prethodila svečanost podjele prstenja prvaka NBA, imao priliku za pobjedu, ali je Stephen Curry promašio tricu pet sekundi prije kraja, a Kevin Durant je šutirao prema košu, ali prekasno.

Trica Trevora Arize dvije minute prije kraja utakmice dovela je Houston na 119-118, a onda Patrick McCaw pogađa šut i Golden State vodi 120-119. No PJ Tucker je nakon toga precizan s bijele crte za 122-120.

Nick Young koji je utakmicu počeo s klupe zabio je šest trica i utakmicu završio sa 23 pogotka u sjajnom debiju za Warriorse, Curry je dodao 22 koša, a Durant 20. Klay Thompson je ubacio 16 koševa. Golden State je ostao bez svog najboljeg obrambenog igrača Draymonda Greena koji je u trećoj četvrtini ozlijedio koljeno,

Chris Paul je u svom prvom nastupu za Rocketse postigao četiri pogotka, dok je najučinkovitiji bio Harden sa 27 pogodaka, a Eric Gordon je dodao 24.

Linker
28. travanj 2024 08:53