Screenshot
VELIKA DRAMA

VIDEO: PALI U ZADNJOJ SEKUNDI Šarić i društvo bili nadomak velikog preokreta u New Yorku, sjajni Dario odigrao jednu od najboljih utakmica u NBA-u!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 26. veljača 2017. 09:13

Tijekom zadnjih sekundi ogleda sa Sixersima u Gardenu, igrači Knicksa sigurno su se sjetili utakmice iz siječnja ove godine, kad su samo dvije i pol minute prije kraja vodili deset razlike, a potom izgubili šutom T.J. McConnella u zadnjoj sekundi.

Gotovo identična situacija noćas se odvijala u New Yorku – Knicksi su vodili cijelu utakmicu, imali i plus 17 u trećoj četvrtini, samo da bi do kraja uporni i borbeni Sixersi serijom 18-5 i košem Okafora došli na plus 1 devet sekundi prije isteka vremena. No, tada se po tko zna koji put te večeri ukazao Carmelo Anthony i preko Roberta Covingtona, s 0.3 sekunde na satu, zabio zadnja dva od svojih 37 poena za 110-109 pobjedu Knicksa (dodavanje Šarića sa strane u preostalih 0.3 sekundi bilo je presječeno).

Melo je jučer nosio Knickse, zabio 15 od 25 šuteva, nabijao frustracije Covingtonu i Šariću koji su ga čuvali i prisiljavao igrače Phile da ga udvajaju koliko je to moguće bez značajnijih posljedica. Osim njega, za Knickse su važan doprinos dali i Rose (18 poena) i Justin Holiday koji se s klupe ukazao s 14 poena i 7 skokova, uglavnom u drugom dijelu.

Kod Sixersa, koji su izgubili šestu utakmicu u nizu u MSG-u, najbolji su bili Okafor, Šarić i Covington. Okafor, za kojeg je malo tko očekivao da će kraj transfernog roka dočekati u dresu Phile, je zabio 28 poena (rekord sezone) uz 10 skokova. S Embiidom još neko vrijeme izvan terena zbog ozljede, Noelom transferiranim u Dallas i ozlijeđenim Splitterom koji je došao u tradeu za Ilyasovu (plus drugi pick drafta), čini da je Jahlilu barem nakratko zasjalo sunce u Phildelphiji. Nešto manje od Okafora zabio je Covington, koji je utakmicu završio s 20 poena i 10 skokova, ali i šutom za tricu od 2-11.

Ponovno je sjajan bio i Dario Šarić koji je za čak 40 minuta na terenu zabio 19 poena (šut iz igre 7/17, trica 1/5, slobodna bacanja 4/6), uhvatio 15 skokova (osobni NBA rekord), imao 5 asistencija i 4 izgubljene lopte. „The Homie“ je ovim učinkom stigao i do četvrtog double-doublea u nizu i osmog u sezoni, a kako igra u veljači (do jučer 16.4 poena, 7.3 skoka i 2.2 asista u prosjeku, uz 45 posto šuta iz igre) čini se da mu nagrada za rookieja mjeseca u Istočnoj konferenciji ne gine.

S odlaskom Ilyasove na Darija je očito prebačena još veća odgovornost nego prije, što je treneru vraćao pravim „hustle“ pristupom u kojem ni jedna lopta nije unaprijed izgubljena i u kojem borba za pobjedu ne prestaje usprkos konstantnom dvoznamenkastom zaostatku i činjenici da nitko iz momčadi ne može pogoditi tricu (ukupno su ih gađali 7/31). Doista, pomalo je fascinatno da tijekom godina maničnog skupljanja pickova od strane bivšeg GM-a Sama Hinikieja nije doveden ni jedan igrač produktivnijeg šuta s distance, a odlaskom Ilyasove problem zvan „nemamo šutera“ bit će još više naglašen.

Dosta južnije niz Istočnu obalu Orlando je u svojoj dvorani svladao Atlantu 105-86, a za Magic je sjajno odigrao Terrence Ross koji je zajedno s pickom prve runde drafta stigao iz Toronta u tradeu za Sergea Ibaku. Ross je zabio 24 poena, Aaron Gordon je dodao 18, Nikola Vučević 16 poena i 14 skokova, dok je Elfrid Payton s 15 poena i 9 skokova i asista ostao nešto kratak za triple-double učinak.

Općenito, prva petorka Magica je sredila Hawkse, a među rezervama je respektabilne 23 minute dobio Mario Hezonja koji je zabio 4 poena (šut 2/6), uz 4 skoka, 2 asista i 2 izgubljene lopte. Damjan Rudež je pak za tri minute upisao jedno dodavanje. Kod Hawksa je Tim Hardaway Jr. zabio 15 poena, dok su još četvorica igrača postigli po 11.

Dok u Orlandu već ubiru plodove tradea, to nije slučaj u New Orlenasu koji je pod košem senzacionalno upario Anthonyja Davisa s pridošlim DeMarcusom Cousinsom. Iako su na papiru noćna mora za suparnike, u stvarnosti su i dalje bez zajedničke pobjede (doduše, tek je odigrana druga utakmica od tradea) pa su tako noćas izgubili 96-83 u Dallasu.

Ujednačenu momčad Mavsa predvodili su Barnes i Nowitzki s 19, odnosno 18 poena, dok se Noel s 9 poena i 10 skokova već pokazao kao solidno pojačanje. Kod Pelicansa je Davis zabio 39 poena uz 14 skokova, a Cousins je za 32 minute zabio 12 poena, uhvatio 15 skokova te imao 6 asista i 3 ukradene lopte.

Košarku s atomskim napadom gledali su pak navijači u Houstonu gdje su Rocketsi svladali Timberwolvse s visokih 142-130. Čak osam igrača domaće momčadi zabilo je dvoznamenkasti broj poena, od čega njih sedam 14 ili više. Naravno, predvodio ih je Harden s 24 poena, 10 asista i 5 skokova, dok je pojačanje iz Lakersa Lou Williams s klupe ubacio 17. U redovima gostiju monstruozni učinak od 37 poena i 22 skoka imao je Karl Anthony Towns, Wiggins je pridodao 30 poena, a nesuđeni član Knicksa Ricky Rubio zabio je 14 koševa uz 11 asista.

Novu pobjedu, 27. ove sezone, ostvarili su igrači Miamija koji su kod kuće svladali Pacerse 113-95 i tako se sasvim približili poziciji koja ih vodi u doigravanje. Ne tako davno Heat je bio na omjeru 11-30, ali su Dragić, Whitside i družina potom krenuli u nevjerojatnu 16-2 seriju i potpuno preokrenuli sezonu. U jučerašnjoj pobjedi Slovenac Dragić je zabio 21 poen, Dion Waiters 22, a Whitside je uz 22 poena uhvatio i 17 skokova.

Rezultati by SofaScore

Linker
03. svibanj 2024 16:57