AFP
DOBAR POSAO U LONDONU

Vranković: Pobjeda nad Srbijom nije iznenađenje, već realnost. Bolji smo od njih...'

Posve smo zasluženo izgubili. Hrvatska je bila puno bolja od nas, to će najbolje oslikati i činjenica da je Hrvatska slavila u sve četiri četvrtine - miran je bio Duda Ivković
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. kolovoz 2011. 15:53

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Vranković bio je zadovoljan nakon pobjede nad Srbijom, ali nije pao u euforiju. Nakon utakmice je rekao:

- Sada nam se nije dogodila crna rupa, sada smo ostali pribrani do kraja. I mislim da je ovo realno, igrali smo s njima dva puta, dva puta smo na parketu bili bolji od njih. Osjetili smo to, da, mislim da smo mi bolja momčad od Srbije, a trebala nam je ova pobjeda čisto iz razloga da to i shvatimo, da nemamo u nekoj sljedećoj utakmici protiv njih pritisak zbog nagomilanih poraza - rekao je Vranković, a njegov kolega sa srpske klupe nije padao u depresiju:

- Posve smo zasluženo izgubili. Hrvatska je bila puno bolja od nas, to će najbolje oslikati i činjenica da je Hrvatska slavila u sve četiri četvrtine. Na nama je da izvučemo pouke iz ove utakmice - miran je bio Duda Ivković.

Hrvaska je napokon odigrala završnicu u kojoj nismo morali strijepiti.

- Ovaj put smo znali sačuvati prednost u završnici utakmice, a u globalu bila je to vrlo sična utakmica onoj ljubljanskoj. Zadovoljan sam reakcijom momčadi, raduje me što su igrači koje sam apostrofirao uoči ovog turnira dali svoj obol, mislim tu i na Tomasa, koji je bio vrlo kvalitetan, ali i na Popovića i Baraća - rekao je Joke Vranković.

Hrvatska je ostavila dobar dojam, u stvari osim u onih šest minuta ljubljanskog finala sve što je Hrvatska odigrala ovog ljeta bilo je za prst gore.

Linker
11. svibanj 2024 23:44