PROBLEMI NA GRIPAMA

Žutima zbog 170 tisuća kuna prijeti izbacivanje iz lige, Baldasar obećao pomoći

Znamo da je klub u ozbiljnim problemima, želim mu od sveg srca pomoći, da se klub spasi. Naš cilj je spasiti KK Split - istaknuo je novi gradonačelnik Splita Ivo Baldasar
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. lipanj 2013. 15:23

Splitu prijeti izbacivanje iz natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog košarkaškog saveza u sljedećoj sezoni! Klub s Gripa koji bi sljedeće sezone trebao nastupati u A-1 ligi do 28. lipnja mora platiti oko 170 tisuća kuna duga prema službenim osobama koji je nastao u protekloj sezoni ili neće nastupati što bi bila najveća katastrofa za nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe u povijesti kluba. No osim što ‘žutima’ koji su još u procesu preoblikovanja i blokiranog računa treba taj novac, gotovo još veći problem je što kao novo sportsko dioničko društvo taj novac nema tko ni u ime kluba potpisati isplatu duga jer je klub još bez predsjednika uprave.

Naime prije dva tjedna održana je osnivačka skupština novog sportskog dioničkog društva Split nakon koje je klub dobio i novi Nadzorni odbor. To tijelo s pet članova HGS-a pričekalo je s izborom novog predsjednika uprave dok ne prođe drugi krug lokalnih izbora nakon kojeg su u dogovoru s novim gradonačelnikom htjeli izabrati prvog čovjeka kluba. Međutim ni deset dana nakon izbora održanih 2. lipnja Split nije dobio novog predsjednika. Još se nisu uspjeli sastati NO i novi gradonačelnik Ivo Baldasar, a isplatu može odobriti potpisom samo nova uprava/predsjednik kojeg klub još nema.

Pritom se prvo NO i Baldasar moraju sastati, usuglasiti oko novog predsjednika uprave kojeg će imenovati NO, potom novi predsjednik kluba mora upisati novo sdd u registar trgovačkog suda, a tek potom predsjednik kao jedina ovlaštena osoba može regulirati plaćanje dugovanja. Dakle već je klub debelo u crvenom da bi se sva ta procedura ispoštovala do 28. lipnja. Vjerojatno je novi gradonačelnik okupiran postizbornom problematikom, no moralo bi se pronaći malo vremena i za najuspješniji splitski klub kojem gori pod nogama.

- Situacija je općenito jako teška, a vrijeme prolazi, ističe. Još jednom apeliramo da se hitno krene u proces verifikacije novog predsjednika i upis kluba u registar trgovačkog suda. Za bilo kakav potez moramo imenovati osobu koja će imati pravo potpisa – apelirao je u kontekstu problema ovog duga predsjednik NO-a Splita Tomislav Borozan.

Dug za službene osobe koji je nastao u zadnjih osam mjeseci pojasnio je glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić.

- Izašli smo ususret Splitu nakon što smo bili upoznati sa svim problemima, da su igrači igrali bez plaća. Željeli smo pomoći, imali smo razumijevanja čekajući preoblikovanje jer su nas uvjeravali kako će nakon toga sve biti plaćeno, nijedan klub nije imao toliko dugovanje. Međutim do 1. srpnja traje prijava za natjecanja za sljedeću sezonu, a u nju se ne može ući s dugovanjima – kazao je Drakšić.

Ipak pozitivne vijesti stigle su iz Banovine.

- U toku je rješavanje situacije u klubu. Od sutra (nap.a. danas) gospođa Anđelka Visković je na poziciji savjetnika sa projektnim zadacima, a jedan od njenih prvih zadataka bit će KK Split, u čemu je već i ranije bila involvirana. Primit će na sastanak i razgovor Nikolu Vujčića i još dva gospodina. Znamo da je klub u ozbiljnim problemima, želim mu od sveg srca pomoći, da se klub spasi. Naš cilj je spasiti KK Split - istaknuo je novi gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

Već se u kuloarima barata imenom novog predsjednika, samo treba ubrzati proceduru. Kao glavni kandidat za novog predsjednika uprave Splita figurira Mislav Lović, bivši direktor ‘City Expressa’, ali se još čeka na njegovo imenovanje. Najizgledniji novi sportski direktor i nasljednik Nikole Vujčića na toj poziciji je bivši košarkaš Splita Damir Tvrdić.

Linker
15. svibanj 2024 01:58