Marko Rog
 Foto: Goran Mehkek / CROPIX
GLASINE SU BILE ISTINA

KRANJČAR PRIZNAO 'Da, i Eduardo i Rog odlaze! To je odlučeno i prije utakmice sa Salzburgom'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. kolovoz 2016. 21:56

Dinamo u srijedu igra ključnu uzvratnu utakmicu playoffa za ulazak u Ligu prvaka protiv austrijskog RB Salzburga. Modri su u prvoj utakmici na Maksimiru odigrali 1:1, a pred njima je težak posao u Austriji.

Osim same utakmice, novinare u Salzburgu zanimale su i priče oko transfera vratara Eduarda i jednog od ponajboljih mladih nogometaša u Hrvatskoj, Marka Roga.

- Priče o transferima me ne smetaju. Ali, da, Eduardo i Rog su pred izlaznim vratima, to je odlučeno prije ove utakmice i spremni smo na takve situacije, to je dio tržišta. Ja to gledam najnormalnije, rade se transferi, prošao sam i to sam. Oni su vrlo jaki, čvrsti. O Rogovom transferu govori se od početka sezone, Rog je na zemlji, igra dobro, zabija. Mi već imamo igrače koji ga mogu zamijeniti i koji će ga moći zamijeniti.

- Ne očekujem da ćemo imati puno prostora ovdje, ali i to malo ćemo znati na najbolji mogući način iskoristiti. Znamo da neće biti lagano, ali spremni smo za uzvrat. Protivnik će biti jako motiviran, ali bit ćemo i mi. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti do utakmice tako da od prve minute uđemo u igru kroz koju ćemo tražiti priliku za gol. Idemo u utakmicu s velikom vjerom i nadom da ćemo ostvariti prolaz. Naravno, poštujemo protivnika jer imaju kvalitetu i dobre rezultate. Šanse su 50-50 - rekao je Dinamov trener koji čvrsto vjeruje u kvalitetu svoje momčadi.

- Kao trener imam veliko samopouzdanje i vjeru, jer sam upoznao svoje igrače, znam njihove kvalitete i znam da su spremni. Znamo da će protivnik htjeti iskoristiti rezultat iz Zagreba, ali mi imamo potpuno pravo doći ovdje nakon remija i vjerovati u sebe - dodao je Kranjčar.

Vrlo optimističan uoči uzvrata u Salzburgu je i kapetan Dinama Domagoj Antolić.

- Dat ćemo sve od sebe da probamo proći i osigurati mjesto u Ligi prvaka. Vratili su nam se bitni igrači i potpuno smo spremni. Vjerujem u prolaz. Gol i pobjeda protiv Splita dignuli su mi samopouzdanje. Trudim se davati sto posto na treninzima i maksimum na utakmicama. Nekad se trud isplati, nekada ne, ali ja dajem sve - rekao je Antolić.

Iz austrijskih redova dolaze najave da je za uzvratnu utakmicu dvojben nastup španjolskog napadača Soriana.

- Soriano je zvijezda i vođa ekipe, dugo igra ovdje i ima karizmu. Sigurno da će to biti problem domaćinu. Za nas je to dobra vijest, iako treba čekati utakmicu. Opasnost nas čeka i ako Soriano ne bude igrao, jer takav igrač koji bude u igri umjesto njega može biti čak i opasniji. Gledamo ih kao ekipu s dobrom organizacijom, igrao Soriano ili ne - zaključio je Zlatko Kranjčar.

Linker
05. svibanj 2024 01:28