Alen Halilović
 Srdjan Stevanovic/Getty Images
JAKO DOBRA SEZONA

LAS PALMAS OSVJEŽENJE PRIMERE Trener oduševljen dvojicom Hrvata: Halilović je upravo igrač kakvog smo tražili, a ne mogu biti sretniji što imam Livaju

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 03. ožujak 2017. 23:17

Quique Setien (56), trener Las Palmasa, u srijedu navečer bio je na korak do povijesnog uspjeha sa Žutima s Kanarskih otoka. Las Palmas nikada nije pobijedio na Santiago Bernabeu a u svojoj 33. utakmici ondje, minute su ga dijelile od tog ostvarenja. No vodstvo od 3:1 i igrač više protiv europskog prvaka ipak nisu bili dovoljni. Trener koji je prije dva mjeseca doveo Alena Halilovića i koji će ovaj tjedan opet računati na oporavljenog Marka Livaju, podijelio je svoje mišljenje sa SN.

- Tužan sam jer smo zaslužili pobjedu. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv snažnog protivnika, a čini se da nam je opet nedostajala mrvica sreće. Uvukao se potkraj utakmice u nas strah da ne izgubimo prednost. Pogriješili smo što nismo prisilili igrače Real Madrida da trče više.

Uklapa se u ideju

U njihovoj sredini nije bilo Luke Modrića i Casemira, biste li igrali drugačije da su oni bili ondje?

- Ne bismo. Niti s njima Real Madrid ne bi zaustavio našu igru. Na kraju smo gubili lopte što je Real Madrid vratilo u život.


Alen Halilovic - Skills Show (2015-2016) by sportif-tube-hd

Prije dva mjeseca doveli ste Alena Halilovića (20) iz HSV-a. Kako vam se sada čini?

- Alen je odličan igrač, a ovdje je došao pun želje pokazati što zna. Sviđa mi se njegova igra jer je to ono što mi tražimo, on se uklapa u ideju naše igre.

Premda je u Njemačkoj odigrao svega 164 minute u prvom dijelu sezone, vi ste ga uvodili u svih šest utakmica.

- Da, mi ga nastojimo uvjeriti da se može uklopiti u ovu momčad. Želimo da se bori i sudjeluje i kada nemamo loptu u svom posjedu, baš kao što to tražimo i od Jesea koji je došao kada i on.

Hrvatski napadač Marko Livaja (23) je ozlijedio nogu na treningu pa je propustio posljednje tri utakmice.

Livaja se vraća

- Marko se već osjeća puno bolje te se priključio momčadi. Opet računam na njega jer se čini kako se oporavio od udarca kojeg je primio. Sretan sam što ću ga imati u kadru.

Las Palmas zauzima 12. mjesto, koji je cilj do kraja sezone?

- Mi smo momčad koja se voli natjecati i želi uvijek pobijediti. U svim utakmicama do kraja sezone. Recimo da je to naša obveza prema nogometu. Natječemo se na isti način, držeći loptu u posjedu, kao i veće momčadi od nas. Zato sam ponosan na svoje igrače - završio je Quique Setien.

Linker
02. svibanj 2024 12:47