Denis Doyle/Getty Images / Getty Images
RAT TRAJE I DANAS

LEGENDARNI ŠVEĐANIN OTKRIO DOSAD NEPOZNATI DETALJ Kako je Leo Messi započeo rat između Guardiole i Ibrahimovića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. rujan 2016. 10:55

Odlazak Zlatana Ibrahimovića u redove Barcelone 2009. godine bio je drugi najskuplji transfer svih vremena, ali kao što je većini zaljubljenika u nogomet poznato, nije završio slavno.

Naime, sve je bilo u najboljem redu kada je palicu Katalonaca preuzeo Pep Guardiola, ali vrlo brzo su se stvari zakomplicirale i robusni Šveđanin samo godinu dana kasnije napustio je Barcu i Nou Camp zamijenio San Sirom.

Zlatan Ibrahimović trenutačno se nalazi u Manchester Unitedu, a svoj je odnos s Pepom opisao u svojoj autobiografiji 'I am Zlatan Ibrahimovic'.

- Lionel Messi je sjajan. Stigao je u Barcu kada je imao 13 godina. Bio je odgajan u toj kulturi, ali onda sam ja došao i počeo zabijati više golova od njega - napisao je Ibrahimović.

U jednom je trunutku otišao do Pepa i zamolio ga kako više ne želi igrati na desnom krilu.

- Rekao sam mu da želim igrati u sredini terena. Ja sam špica, ali njega nije bilo briga. Promijenio je taktičku formaciju, jer je morao slušati Messija. Prvo što sam pomislio bilo je, pa ja sam postigao hrpu golova u Barci i bio sam sjajan.

Još od tada traje svojevrsni rat Ibre i Guardiole, s kojim će se Šveđanin susresti u subotu u velikom derbiju Manchestera.

Linker
19. svibanj 2024 23:07