REUTERS
U ŽARU BORBE

LJUTITI MANDŽUKIĆ ODBIO SLAVITI SA SUIGRAČIMA? BOSANAC GA BRANI ''Mandžo je bio oduševljen kad je došao u svlačionicu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2016. 14:59

Juventus je u nedjelju na gostovanju kod Torina slavio 3:1 i povećao prednost pred Romom i Milanom koji večeras na Olimpicu igraju međusobni derbi.

Činilo se da Torino može prekinuti dominaciju Stare dame u gradskim derbijima, ali momčad Massimiliana Allegrija pokazala je još jednom zašto je velika momčad i na najbolji način iskoristila silnu individualnu kvalitetu koju ima u momčadi, a nije pritom riječ samo o zabijanju golova. Nakon što na samom početku Mario Mandžukić nije realizirao dvije obećavajuće prilike (jednu je Hart sjajno obranio) u 16. minuti sjevnula je akcija Torina, povratna lopta Basellija za Andreu Belottija, koji je postigao svoj 11. pogodak sezone.

Ipak, odgovor Juventusa stigao je nakon 12 minuta nakon akcije u kojoj je sjajnu asistenciju imao Mario Mandžukić. Cuadrado je osvojio loptu, Mandžukić petom ostavio loptu za Higuaina, koji je pogodio izjednačenje (1:1) i inicirao preokret.

Iako do kraja utakmice više nije zabio ili asistirao, Mandžukić je još jednom pokazao zašto se njegov učinak ne treba vrednovati isključivo kroz prizmu napadačkih parametara. U 60. minuti nakon lijepe akcije poslije jednog prekršaja na udarcu se našao Benassi, a Mandžukić još jednom uzeo pola premije Gianluigiju Buffonu obranivši udarac koji je išao u gol.

Mandžukić je zamijenjen u 71. minuti kada je ušao Dybala, a desetak minuta kasnije Higuain je pogodio preokret.

Pažnju talijanskih medija zaokupila je bijesna Mandžina reakcija u trenutku izlaska iz igre, kada je nogom udario bočicu vode, a potom ljutito sjeo na klupu s izrazom lica koji govori više od riječi.

Talijanski mediji pišu kako se Mandžo nije pridružio suigračima koji su nakon utakmice išli pozdraviti navijače i proslaviti pobjedu, ali u njegovu obranu stao je Miralem Pjanić rekavši kako je na Mandžukićevom licu bio osmijeh kada je došao u svlačionicu.

"Bio je oduševljen i slavio je zajedno sa nama. Ta zamjena je i tako bila taktička", rekao je Pjanić.

Da je ipak bilo nesuglasica potvrdio je nakon susreta i trener Masimiliano Allegri.

"Ja sam taj koji je plaćen da bira igrače i radi izmjene. Mandžukić po igri nije zaslužio biti zamjenjen, ali u tom sam trenutku trebao igrača koji je tehnički kvalitetniji. Možda ću drugi put izvaditi nekoga drugoga. U redu je ako se Mandžukić ljuti, ali meni je važno da kad se nađemo na treningu u utorak, svi budu fokusirani na zajednički cilj Juventusa. Kad igraš u velikom klubu, moraš znati prihvatiti ovakve situacije iz poštovanja prema suigračima, a ako to ne možeš, onda ne pripadaš toj momčadi", pravdao je svoj potez trener Allegri koji je umjesto Mandžukića uveo Dybalu.

Linker
24. travanj 2024 14:34