REUTERS
STRAŠAN NAPADAČ NA OLD TRAFFORDU

MANCHESTER UNITED STAVIO TOČKU NA 'I', LUKAKU JE NOVI IGRAČ 'CRVENIH VRAGOVA' Mourinho oduševljen: 'United je njegov prirodni put, velik je igrač'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2017. 20:51

Iako je već nekoliko dana poznato da će Romelu Lukaku od iduće sezone biti igrač 'crvenih vragova', danas je klub s Old Trafforda na svojoj službenoj stranici potvrdio kako je Belgijanac novi igrač Manchester Uniteda.

United je pristao platiti odštetu koju je zatražio klub iz Liverpoola, a riječ je o 85 milijuna eura. No, to nije sve, vjeruje se da je u dogovoreni posao uključeno i 17 milijuna eventualnih bonusa, čime se ukupan iznos penje na čak 102 milijuna eura. Također, u ugovoru Lukakua i Manchestera postoji opcija da Lukaku produži ugovor na još jednu sezonu kada mu ovaj istekne.

Belgijskom su napadaču tek 24 godine, a u prošloj sezoni koja mu je bila najbolja dosad postigao je 25 pogodaka u Premier ligi. U svoje redove nastojao je Lukakua vratiti i njegov bivši klub Chelsea, ali na Stamford Bridgeu nisu se mogli usuglasiti oko dijela kolača koji bi pripao igračevu menadžeru. A on se zove, pogađate, Mino Raiola. Čovjek koji je na Old Trafford usmjerio Paula Pogbu, Zlatana Ibrahimovića i Henriha Mhitarjana, sad je doveo još jednog kapitalca.

- United je njegov prirodni put. Ima strašnu osobnost i velik je igrač. Najnormalnije je da je želio karijeru nastaviti u najvećem klubu. Jedva čekam da počnemo zajedno raditi - rekao je Jose Mourinho.

- Hvala svima u Evertonu za četiri prekrasne godine. Uživao sam na Goodison Parku, ali ovo je bila prilika koju nisam mogao odbiti. Kad te zovu Jose Mourinho i Manchester United, to ti se neće dogoditi dvaput u životu - rekao je Lukaku koji će se ubrzo pridružiti pripremnoj turneji Uniteda u Los Angelesu.

Linker
04. svibanj 2024 12:05