CROPIX
VELIKI SRAZ U HNL-U

MARIO CVITANOVIĆ SPREMIO DVIJE OPCIJE ZA DERBI U MAKSIMIRU Nositelji preokreta u Splitu Ademi, Henriquez i Ćorić kreću protiv Rijeke od prve minute?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. listopad 2017. 17:33

Vidjeli ste kako je Dinamo odigrao prošli El Croatico u Splitu. Prvo poluvrijeme bilo je jako loše, a drugo - jako dobro. Kad su u drugom dijelu ušli Ademi, Henriquez i Ćorić, Modri su okrenuli utakmicu, iz izgubljene pozicije došli su na milimetar od trijumfa. Ademi je početkom nastavka ušao umjesto Domagoja Antolića i postao junak Modrih, sve je pokrenuo, bio je kotač zamašnjak preokreta, bio i asistent za drugi pogodak Cvitanovićeva društva. Angelo Henriquez, pak, postigao je pogodak za vodstvo u prvoj minuti sudačke nadoknade. Ante Ćorić je ušao u 83. minuti, ali je nakon njegova ulaska Dinamo postao mnogo opasniji prema naprijed, konačno nakon ulaska Ćorića postignuta su oba pogotka za Modre, Ante je i centrirao kod prvog… Dobro, bio je zaleđe Soudanija, ali to ne mijenja na stvari.

Dakle, a to je prošlo malo nezapaženo, Mario Cvitanović napravio je nešto što se zapravo rijetko viđa. Sva tri igrača koja su ušla u igru dala su najveći, golem doprinos preokretu! Neviđeni pogodak Dinamova trenera, baš je pogodio sa svom trojicom.

E sad nas živo zanima u kojem će sastavu Modri krenuti protiv Rijeke na velikom maksimirskom derbiju u subotu? Hoće li se Cvitanović odlučiti za momčad koje ja okrenula El Croatico, hoće li početi s splitskim junacima, Ademijem, Henriquezom i Ćorićem? Ili će se ipak odlučiti za sastav koji je krenuo protiv Hajduka, a kasnije kao džokere ubaciti splitski pobjednički trojac? Ili će miksati, pa ubaciti nekoga tko je u igru na Poljudu ušao u drugom poluvremenu? Naravno, neće sigurno biti Stojanovića zbog kartona, pa će desni bok pokriti Rrahmani ili Lešković, a tko zna, možda i kapetan Dinama 2 Filip Uremović.

Ne bi smio imati dvojbe samo u jednom slučaju, onom Plavog Anđela, Angela Henriqueza. Čileanac je opet u sjajnoj formi, zabija, podsjeća na ona vremena kad došao u Dinamo. Armin Hodžić, s druge strane, nije u formi, pa je logično da igra Angelo koji je zabio u prethodna dva derbija, s Osijekom i Hajdukom. Kad se radi o Ademiju i Ćoriću, postavlja se samo jedno pitanje: jesu li spremni krenuti od starta i igrati cijelu utakmicu? Znamo da je Ademi imao stanku od dvije godine zbog suspenzije dok je Ćorić imao problema s gležnjem.

Dakle, sve je na Cvitanoviću, ima još dva dana do derbija, dosta vremena za razmišljanje.

CVITANOVIĆEVE OPCIJE ZA RIJEKU

OPCIJA 1: Livaković - Rrahmani, Sigali, Benković, Sosa - Antolić, Moro, Doumbia - Souidani, Hodžić, Olmo

OPCIJa 2: Livaković - Sigali, Benković, Sosa - Doumbia, Ademi - Soudani, Ćorić, Olmo - Henriquez

Linker
27. travanj 2024 15:54