Damir Krajac / CROPIX
PRIVUKAO INTERES INOZEMNIH KLUBOVA

MLADI HRVAT NA SEBE SKRENUO PAŽNJU EUROPSKE NOGOMETNE JAVNOSTI Njegovi sjajni nastupi više nisu slučajnost, a hvale ga i u Italiji

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. ožujak 2019. 22:50

U posljednja dva nastupa za U21 nogometnu reprezentaciju Hrvatske posebno se istaklo jedno ime. Ono Ive Grbića, prvog golmana Lokomotive i nekadašnjeg prvotimca Hajduka, kojeg se klub s Poljuda olako odrekao, piše Slobodna Dalmacija.

Grbić je prije otprilike četiri mjeseca na sebe skrenuo pažnju europske nogometne javnosti u prijateljskoj utakmici Hrvatske s Francuzima u predgrađu Pariza, kada su igrali neriješeno 2:2. Najveće zasluge za taj rezultat imao je upravo Grbić, koji je maestralno branio i obranio hrvatska vrata.

Nakon toga, nastavio je s odličnim partijama u dresu Lokomotive, da bi prije nekoliko dana ponovno zabljesnuo u prijateljskoj utakmici u Frosinoneu protiv U-21 Italije. Grbić je na gol Hrvatske stao u drugom poluvremenu, kada su Talijani vodili 2:0. U tom drugom poluvremenu mladi Azzuri ne samo da nisu Hrvatskoj dali gol, već su primili dva pa je utakmica završena, kao i ona sa Francuzima u predgrađu Pariza. I opet je za to najzaslužniji bio Ivo Grbić.

Zagreb, 250818.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 5. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Ivo Grbic, Bruno Petkovic, Ante Majstorovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Mladi golman Lokomotive obranio je dvije "mrtve" prilike Talijana. Prvo je, u stilu rukometnog vratara obranio šut "jedan na jedan", kada se talijanski napadač "niotkud" stvorio ispred njega, samo nekoliko metara od gol linije, a poslije je obranio šut napadača Pariginija sa 17 metara koji je išao u same rašlje. Takve se obrane zasigurno ne bi posramili ni mnogo iskusniji vratari od Grbića. Obrana je u pravom smislu riječi bila bravurozna.

Nakon ovih utakmica u Parizu i Frosinoneu i oni koji su sumnjali u Grbićevu kvalitetu, a bilo ih je upravo najviše u Hajduku, morat će priznati da se radi o izuzetnom talentu i budućnosti "hrvatskih vratnica", jer njegove obrane više nisu slučajnost.

Da se radi o golmanu koji će u budućnosti, nastavi li trenirati i raditi, kao do sada biti svjetska kvaliteta znaju i u "La Gazzetti dello Sport" koja je nakon utakmice u Frosinoneu ishvalila Grbića i napisala da su njegove obrane bile bravurozne. A kad jedna takva novina daje komplimente onda znači da zaista vrijediš.

Po povratku u Hrvatsku Slobodna Dalmacija je kratko, nakon treninga Lokomotive telefonski popričala s Ivom Grbićem, koji je svojim posljednjim međunarodnim obranama "uperio" svijetla reflektora, mnogih inozemnih klubova prema sebi.

- Ima interesa inozemnih klubova za mene, ali ne bih htio o tome pričati. Ne opterećujem se tim stvarima. Ja sam fokusiran samo na rad u Lokomotivi i na rezultate kluba. Želim s Lokomotivom postići što bolji rezultat. Naravno da mi gode pohvale, svakome bi godile. No, ja samo moram nastaviti mnogo raditi, biti fokusiran i ostati čvrsto nogama na zemlji - kratko je rekao Ivo Grbić.

Nastavi li Grbić ovako braniti, a nema razloga ne vjerovati u to, budućnost će za njega biti vrlo dobra, a možda uskoro pokuca i na vrata "Vatrenih".

Linker
18. svibanj 2024 08:29