CROPIX
FENOMEN REDOVA NA POLJUDU

FOTO: 'TEŠKO JE TO OBJASNITI LJUDIMA KOJI NISU IZ SPLITA' Dino Rađa iskeširao osam tisuća kuna i kupio imena na dresu za cijelu obitelj!

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 19. listopad 2016. 22:20

I Dino Rađa – jest! Dino i sinovi. Kvartet Rađa. Ili jesmo ili nismo, dvojbe nema!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i legenda ne samo splitskih "žutih" s Gripa, osvjedočeni navijač Hajduka uključio se u akciju prikupljanja sredstava, za otkup dionica Udruge Naš Hajduk. Uplatio je u srijedu za sebe i svoja tri sina, Niku, Roka i Duju, piše Slobodna Dalmacija.

Muški dio obitelji Rađa krasit će svojim imenima Hajdukov treći dres u idućoj sezoni.

Brat bratu izvadio je Dino osam tisuća kuna:

- Nikad me ovoliko ljudi nije pratilo kad sam plaćao račune – nasmijao se na šalteru visoki centar Rađa, uvijek spreman na šalu. Rekao je:

- Vjerujem u projekt, vjerujem u Hajduk, treba li to uopće kazivati... Teško mi je objasniti ljudima koji nisu iz Splita što to znači i zašto i ja to radim. Teško je to shvatiti čovjeku koji nije bježao iz škole zbog Hajduka, koji nije žicao lovu za kupit kartu i molio na ulazu da te puste, to još dok sam bio dječak i imao 12 godina... Nekome koji nije prošao sve te livade i utakmice, kako tim ljudima objasniti zašto se to tako voli Hajduk i reagira od srca. To je tako, nema pitanja, samo jedan odgovor.

Ili jesi ili nisi?

- Tako je. Jesam! Ne sumnjam u uspjeh ove akcije. Super je da navijači imaju kontrolu nad situacijom – rekao je Dino Rađa.

Dino, Niko, Roko i Duje Rađa. Tata Dino se samoinicijativno odlučio na taj potez, najavio se, a iz Udruge Naš Hajduk mu javno zahvaljuju što se pridružio projektu, te sebi i sinovima omogućio ime na Hajdukovu dresu.

Dio Upravnog odbora Udruge Naš Hajduk i volontera iskoristio je prigodu i priključio se akciji. Odaziv je jako dobar. I danas se čekalo u redu za uplatu, na šalterima Odjela za članstvo na poljudskom stadionu.

Iz Našeg Hajduka su najavili kako će uskoro objaviti prvo izvješće s brojem i iznosima donacija.

Linker
06. svibanj 2024 19:02