Hajduk
 Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
KRPANJE BLAGAJNE

NA POMOLU POTPUNA RASPRODAJA NA POLJUDU Hajduk traži spas i pod hitno se 'rješava' pola momčadi

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. kolovoz 2016. 13:08

Što slijedi nakon emotivnog ispadanja iz Europe? Prebacivanje na domaći kolosijek i usporedno prodaja najvećih klupskih imena da se napuni blagajna koja je očekivala europsku injekciju. Milijuni eura očekuju se u Hajduku do kraja prijelaznog roka, ali nezahvalno je prognozirati koliko bi Bijeli mogli utržiti.

Tino Sušić je već na korak do belgijskog Genka po cijeni transfera u rasponu od 2 do 2,5 milijuna eura, s tim da se transfer dijeli u omjeru 70:30. Zoran Nižić je na meti novog talijanskog prvoligaša Crotonea koji bi ponudio najviše 400.000 eura za 26-ogodišnjeg stopera Bijelih, a za Lovru Kalinića se posljednjih dana često spominje interes Dinama.

Zasada od takvog senzacionalnog transfera nema ništa, ali zna se da Kalinićeva cijena ide preko 2,5 milijuna eura i također se transfer dijeli u omjeru 70:30. Uspije li Hajduk prodati svu trojicu mogao bi zaraditi najmanje 4 milijuna eura, ali sve je to priča sa teroretskom kalkulacijom. Ono što nije virtualno, što je stvarno i nepobitno, jest interes kupaca i jasna činjenica da bi Hajduk htio na tržištu unovčiti svoj tercet.


Nema rasprodaje

- Postoje tri konkretne ponude za Sušića i još uvijek pregovaramo tražeči najboljeg ponuđača. Transfer s Genkom nije zaključen, premda se puo pričalo zadnjih dana o tome. Postoje i opcije glede prodaje Nižića i Kalinića, ali još ćemo vidjeti kako će se rasplesti ti poslovi - kazao je predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos koji se obratio javnosti nakon euro-ispadanja od Maccabija.

- Obično su zadnji dani mercata najzanimljiviji, zato je jasno da nas čekaju neprospavane noći do 31. kolovoza. Očekujemo nekoliko izlaznih transfera, ali nema rasprodaje - naglasio je Kos.

Dodao je predsjednik Bijelih kako su odbili ponuda za 18-ogodišnjeg talenta iz poljudskog inkubatora.

- Činjenica je da smo odbili ponudu za Vlašića. Da, Vlašić je na prodaju kao i svi ostali, ali o tome se sada ne razgovara. Nastavljamo borbu u HNL-u i u Kupu, te pritom. Očekujemo i dolaske u klub kroz dan-dva.

Je li bivši stoper Lokomotive Hendi Prenga na meti Hajduka ?

- Nisam osobno uključen u sve pregovore i meni to prezime nije poznato. To je pitanje koje spada u domenu sportskog direktora.

Nakon ispadanja iz Europe, više se ne spominju krilni napadač Azerbajdžabac Jafarov ni Rus Gasilin iz Zenita. Primarno je Hajduku prodati i zaraditi, te ukupno smanjiti igrački kadar. Ima li u budžetu kluba prostora za raskide ugovora s igračima koji nisu zadovoljili kriterij struke?

- Pokušavamo izbjeći financijske raskide, jer to su najnepovoljniji raskidi s obzirom da bi klub trebao puno platiti igračima. Možda ćemo o tome razmišljati nakon 31. kolovoza. a sada sve one koji ne zadovoljavaju kriterij struke pokušavamo nagovoriti da pronađu nove sredine. Koliko će to biti realno zadnjih dana, tek ćemo vidjeti.

Ima li nade da će se pronaći sponzori? Kos je već 100 dana na čelu Hajduka, a još nema generalnog sponzora.

- Znam da vas taj odgovor neće zadovoljiti, ali intenzivno se radi. Još uvijek nema pomaka, traže se sponzori.


Samo pobjede do kraja

Duga jesen čeka Kosa i Hajduk koji sljedeću veliku utakmicu na Poljudu ima tek 17. prosinca kontra Dinama. Do tada je sve fokusirano na dvoboje u HNL-u i Kupu. Predsjednik je dobro pogledao raspored i definirao cilj do kraja jeseni.

- Na ploči stoji raspored prvenstva i rekao sam da moramo do kraja sve pobijediti. Možda će vas to nasmijati, ali jasno je da svaku utakmicu moramo željeti pobijediti, bez obzira koji je protivnika.

Koji je minimalni cilj? Plasman u Europu?

- Plasman u Europu u svakom slučaju. Mi želimo osvojiti Kup, u prvenstvu smo svjesni protiovnika, ali to ne umanjuje našu želju da ih pobijedimo.

Još je Kos dodao kako su pokrenuti silni procesi u klubu, ali kaže Kos “sve se samo gleda kroz rezultat”.

- Neće nas jedan promašeni jedanaestarac skrenuti s našeg puta. Ono što me veseli je činjenica da je Torcida prepoznala našu želju i naš put. Skandiranje “Hajdučko srce” je najbolji pokazatelj. Međutim, jedna neiskorištena šansa neće promijeniti opća opredjeljenja. Mi znamo što želimo i kuda idemo. Gorak je okus poraza, ali podići ćemo se i nastaviti dalje.

Linker
28. travanj 2024 09:23