TRANSFER ZA ANTOLOGIJU

Najskuplje noge u povijesti: 'Svaka vrijedi 140 milijuna eura, zato što je tako mlad!'

Nakon što je Zinedine Zidane javno izrazio zanimanje za Edena Hazarda, trener Chelseaja Jose Mourinho izvjesio je cijenu - po 140 milijuna funti za svaku nogu
Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 27. travanj 2015. 11:49

Diveći se vještinama belgijskog fantaziste prošloga tjedna, Zidane je zapravo pokrenuo priču o velikom transferu na relaciji London - Madrid. Igru je prihvatio i trener Chelseaja Jose Mourinho. Kad su ga na presici pitali bi li 100 milijuna funti (140 mil. eura) bilo dovoljno za belgijskog majstora odgovorio je živopisno u svom stilu:

"Bi, ako nam uz to daju i jednog od svoja tri najbolja igrača. S tim da mu svaka noga vrijedi 100 milijuna, zao što je jako mlad", izjavio je Mourinho te dodao kako ne vjeruje da je odlazak Hazarda sa Stamford Bridgea trenutno realna opcija:

"Ne vjerujem, zato što mi nitko ništa nije rekao. Ako ga žele, mislim da bih ja bio prvi koji bi to znao. Moje veze s predsjednikom Florentinom Perezom su dovoljno jake da mi se takve stvari ne događaju iza leđa. U potpunosti im vjerujem. Ako žele Hazarda, mogu nazvati i reći mi da ga žele", zaključio je bivši trener Reala zanimljivu priču.

U svakom slučaju, Hazard je od dolaska iz Lillea u Chelsea 2012. godine postao najviša svjetska klasa, kao što je to prošlog tjedna primijetio i Zinedine Zidane. 24-godišnji Belgijac ove je sezone zabio 18 puta za Chelsea i nezamjenjiv je kotačić veznog reda Mourinhove momčadi. Ono što je najvažnije, više je puta naglašavao da je sretan u Londonu te da nema namjeru otići prije isteka ugovora, koji je nedavno produžio na još pet i pol godina za tjednu plaću od 230.00 eura

Pitanje je, ipak, bi li ostao tako čvrst da na Stamford Bridge sjedne jedna konkretna ponuda Reala...

Eden Hazard najbolji igrač Premier lige

Eden Hazard izabran je u nedjelju za najboljeg igrača Premier lige u izboru Udruženja profesionalnih nogometaša.

Hazard je bio jedna od ključnih figura u ovosezonskim uspjesima londonskog kluba koji je osvojio Liga kup, a pred osvajanjem je i naslova prvaka, jer u preostale četiri utakmice mora osvojiti samo tri boda da bi ostao nedostižan konkurentima. Belgijski nogometaš je ove sezone u plavom dresu postigao 18 pogodaka u svim natjecanjima.

"Jako sam sretan. Želim biti najbolji, a ono što sam ove sezone učinio bilo je vrlo dobro. I Chelsea je igrao vrlo dobro. Dobro je kad te izaberu igrači, jer oni znaju sve o nogometu", izjavio je Hazard primajući nagradu u Londonu.

Drugo mjesto u ovom izboru pripalo je napadaču Tottenhama Harryju Kaneu koji je za utjehu dobio nagradu kao najbolji mladi igrač, dok je treći u redoslijedu za najboljeg igrača bio čuvar mreže Manchester Uniteda David De Gea.

Linker
19. svibanj 2024 20:45