sailing energy / sailing energy
NOVA BERBA KOLAJNI!

NASTAVLJAJU SE IZUZETNA JEDRILIČARSKA ČUDA U RIJU Bambi uoči jedrenja za medalje drži broncu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2016. 00:14

Izgleda da je Rio de Janeiro predoređen za stvaranje povijesti u hrvatskom jedrenju. Nakon što je Tonči Stipanović u subotu osvojio najmanje srebro, Ivan Kljaković Gašpić također se nalazi blizu osvajanja medalje u Finnu.

Bambi je u devetom i desetom jedrenju olimpijske regate osvojio treće i 13. mjesto i napredovao na treće mjesto u ukupnom redoslijedu.

Tako će u jedrenju za medalje koje je na rasporedu u utorak u 18.05 po hrvatskom vremenu pokušati hrvatskom jedrenju donijeti novu medalju. Ali bit će to teška i rovovska borba jer kandidata je jako puno.

Pet bodova iza Kljakovića Gašpića su Amerikanac Paine i Šveđanin Salminen, 12 manje ima Brazilac Zarif, a po 15 Nizozemac Postma te Novozelanđanin Junior. U plovu za odličja bodovi su dvostruki.

- Prvi plov je bio stvarno maestralan, drugi plov jednostavno kao da se sve moralo zamkomplicirati. Bezveze. Jesam treći, ali slobodno umjetnički rečeno najradije bi se bacio pod vlak, jer mogao sam danas zatvoriti priču i praktički slaviti. Treba sad prespavati, jedan se odmoriti, biti spreman i napraviti u utorak ono što znam.

Zlato je osigurao nadmoćno Britanac Giles Scott, a Slovenac Žbogar ima 13 bodova prednosti ispred našeg kormilara na drugom mjestu.

Rezultati: 1 Scott 32, 2. Žbogar 56, 3. Kljaković Gašpić 69, 4. Paine 74, 5. Salminen 74, 6. Zarif 81, 7. Postma 84, 8. Junior 84...

Inače, Šime Fantela i Igor Marenić zadržali su prvo mjesto u klasi 470 nakon sedam jedrenja. U nedjelju su osvojili treće i četvrto mjesto danas te povećali prednost u odnosu na drugoplasirane Australce Belchera i Ryana na 11 bodova.

Linker
27. travanj 2024 21:59