Chris Brunskill/Getty Images / Getty Images
NOVA PRILIKA

NEKAD JE BIO ZAMJENA TORRESU I SUAREZU, A USKORO BI MOGAO HARATI HRVATSKIM TRAVNJACIMA Bivšem napadaču Liverpoola bi Rujevica mogla oživiti karijeru

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 23. siječanj 2017. 17:33

David N’Gog kao riječki odgovor na Sammira? U svakom slučaju, zvuči poprilično zanimljivo; informacija da je nekadašnji napadač Liverpoola ponuđen Bijelima izazvala je podosta interesa među riječkim navijačkim pukom, koji bi dovođenje igrača njegova igračkog životopisa protumačio kao odgovor Dinamu na dovođenje Sammira.

Priča je još daleko od realizacije, s Rujevice su potvrdili tek da je N’Gog jedan od brojnih igrača koji su ove zime ponuđeni Rijeci i ne žele se zaletavati s bilo kakvim izjavama.

Alternativa Suarezu

Naravno da N’Gog vjerojatno nije na razini na kakvoj je bio kada ga je nogometna Europa imala prilike upoznati u dresu Liverpoola i kada je bio alternativa Fernandu Torresu ili Luisu Suarezu, ali je i dalje je u igračkim godinama kada mu jedna dobra sezona može osigurati novi igrački iskorak.

A u Rijeci takve igrače najviše vole, mnogi su se pod Kekom vratili na razinu na kojoj su bili u jednom dijelu svog nogometnog puta, kasnije i ostvarili izdašan ugovor negdje u inozemstvu, pa bi mu dolazak na Rujevicu mogao biti prilika za oživljavanje karijere, u kojoj se može pohvaliti s 94 nastupa za Liverpool, 91 za Bolton, 19 za PSG...

Ako se uklapa u financijske gabarite Rijeke, ali prije svega ako je u glavi odlučio da još želi igrati nogomet na visokoj razini, onda bi svakako mogao biti dobar dodatak riječkoj momčadi s obzirom na to da ga iz Liverpoolovih dana pamtimo kao pokretljivog napadača kojem nije strano ni asistirati.

Problem bi mogla biti jedino jezična barijera - stranci u riječkoj svlačionici u najvećoj su mjeri s ovog govornog područja ili im je, kao kod Gorgona, kojem je supruga Hrvatica, naš jezik blizak, što bi sa sobom moglo povući određene probleme u adaptaciji. Usto, ove se sezone nije pretjerano naigrao u Panioniosu, njegova je minutaža na utakmicama rijetko bila dvoznamenkasta, pa je 144 odigrane minute podijelio na čak 12 utakmica, no i činjenica da je unatoč mrvicama uspio zabiti pozitivan je znak.

U svakom slučaju, priča o N’Gogu novi bi moment mogla dobiti uskoro, ne samo zbog Rijeke već i zbog činjenice da se kao njegov novi klub spominju još i portugalska Boavista i španjolska Almeria.

Linker
19. svibanj 2024 16:30