REUTERS
SVE JE TO NORMALNO

NEMA RAZMIRICA U HRVATSKOJ REPREZENTACIJI, 'SLUČAJ KOSOVO' JE ZA ANTU ČAČIĆA VRLO JEDNOSTAVAN 'Kakva polemika? To su gluposti...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. lipanj 2017. 15:38

Izbornik Ante Čačić prokomentirao je za Sportske novosti ravno s Islanda neobičan odnos s Ivanom Perišićem. Ponekad na terenu zna zaiskriti između izbornika i jednog od naših najboljih igrača, bio je to i slučaj u utakmici s Kosovom, ali Čačić tvrdi kako tu nema nikakvih problema.

Nego, je li riješena polemika između vas i Ivana Perišića?

- Kakva polemika? To su gluposti. Radilo se o korekcijama za vrijeme treninga, nema tu nikakvih problema ni repova, ničega što ne bi bilo u okvirima najnormalnijeg ponašanja.

Jesmo li mogućom pobjedom protiv Islanda već jednom nogom na Svjetskom prvenstvu?

- Ne razmišljam na taj način; ja razmišljam od utakmice do utakmice. Imamo još pet utakmica, u igri je još 15 bodova. Ako želimo biti prvi, otići na Svjetsko prvenstvo, onda moramo na svakoj utakmici, protiv svakoga, težiti da budemo svoji te uvijek tražiti tri boda. Siguran sam da će igrači ovom utakmicom zaokružiti prekrasnu sezonu koju su ostavili iza sebe.

Da ne bi ostalo samo na Vatrenima, pitali smo ga gdje posebno vidi kvalitete Islanda.

- Riječ je o kompaktnoj reprezentaciji, njihova je kvaliteta jaka momčadska igra, disciplina u igri, upornost koju emitiraju svih 90 minuta. Hrvatska je uvijek svakome velik motiv. Oni će kao domaćini imati snažnu podršku, bit će silno motivirani. Međutim, mi moramo učiniti sve da bismo se nametnuli u toj utakmici, da bismo došli do kontrolirane dominacije. A imamo zaista vrsne igrače u sredini terena, duboko sam uvjeren da će tako i biti - zaključio je Čačić.

Linker
04. svibanj 2024 07:20