Getty Images
POTAKNUO MNOGA PITANJA

NEVJEROJATNO PRIZNANJE NJEMAČKOG REPREZENTATIVCA KOJE JE ŠOKIRALO JAVNOST Ispali smo s domaćeg SP-a u polufinalu! Cijela nacija u šoku, a meni - drago

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. ožujak 2018. 16:21

Njemački stoper koji već godinama igra za londonski Arsenal, Per Mertesacker, neočekivano se otvorio u jednom razgovoru o pritisku igranja profesionalnog nogometa, a dio njegovih izjava uistinu je i šokirao ljubitelje nogometa.

"Taj psihički teret vas ubija, nije nimalo zabavno. Taj pritisak pred utakmice kada morate uvijek dati svoj maksimum, pa makar bili i ozlijeđeni. Događa mi se često pred velike utakmice da me trbuh jednostavno ubija i da mi se povraća. Zatim se počnem gušiti i plakati", rekao je 33-godišnji Mertesacker pa ispričao konkretnu priču:

"Sjećam se Svjetskog prventva 2006. godine kada mi se dogodio najgori trenutak u karijeri. Imao sam samo 21 godinu. Igrali smo u polufinalu protiv Italije i, kada smo izgubili, meni je pao ogroman kamen sa srca."

"Mi smo ispali sa SP-a na domaćem terenu, u polufinalu, cijela nacija bila je u šoku, a meni je bilo drago jer je napokon sve završilo i pritisak je konačno nestao. To mi je najgori dan u životu", iskreno je priznao Nijemac koji je s Njemačkom 2014. osvojio naslov svjetskog prvaka.

Linker
07. svibanj 2024 08:25