David Ramos
GDJE JE KRAJ?

NOGOMET JE ZAISTA OTIŠAO KVRAGU Otkrivena velika istina o prelasku Neymara u PSG: Kada vidite brojke koje se spominju, bit će vam slabo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. listopad 2016. 21:49

Nakon što je Neymar u petak i službeno potpisao produženje ugovora s Barcelonom, PSG je očito i konačno shvatio da je dovođenje najpotentnijeg nogometaša na svijetu postalo nemoguća misija. Dovoljno da netko u Parizu odluči L’Equipeu ispričati kompletne detalje transfera koji je trebao porušiti sve granice, pa i one koje još uvijek izgledaju nedodirljivo.

Dakle, uglavni L’Equipe sada je samo potvrdio kako su šeici PSG-a doista ljetos bili spremni Barceloni izbrojati 190 milijuna eura koliko je iznosila Neymarova odštetna klauzula. Ili 85 milijuna više od Pogbinog rekordnog transfera iz Juventusa u Manchester United.

Napisali su Francuzi i da je PSG-ov šef Nasser Al-Khelaifi Neymaru na stol stavio plaću od 25 milijuna eura godišnje - a ne 40 koliko je nedavno medijima ispričao Neymarov agent - uz kojekakve bonuse...

Međutim, kažu Francuzi, posao je na kraju propao zato što je nezasitni Brazilac tražio da PSG plati cijeli njegov porezni dug, koji se navodno kreće u visini 45 milijuna eura. Isprovocirani Nasser Al-Khelaifi nakon toga je povukao ručnu, a Neymar je ostao u Barceloni za 15 milijuna eura po godini, uz vjerojatno čvrsta jamstva da će primanja značajno narasti s novim ugovorom, premda zasigurno ne na 25 milijuna koliko je mogao imati u Parizu.

Linker
17. svibanj 2024 05:07