Tom Dubravec/CROPIX
SLUČAJ HALILOVIĆ

Ako je i bilo simulacije, onda je 'mali Alen’ zaslužio packu, ali svakako ne i pljuvanje!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. studeni 2012. 22:07

Koliko je kratak put od zvijezde do stupa srama Alen Halilović osjetio je u samo nekoliko tjedana već u 17. godini života. Naime, video njegovog simuliranja prekršaja u susretu protiv Zagreba, gdje odjednom pada preko lopte, iako se ne vidi nikakav kontakt, a sudac Trampus dosuđuje prekršaj, bila je jučer jedna od glavnih tema na mnogim portalima, ali i u nogometnim krugovima. Halilovićev potez neki su odmah nazvali sramotnim, ismijali ga i iskritizirali. Dojučer nova zvijezda i dečko vrijedan divljenja, danas prevarant? Nije baš pravedno.

S tribina Kranjčevićeve također se činilo da je Halilović čudno pao, čudili su se prekršaju suparnički igrači čak i neki Alenovi suigrači. Snimka dodatno potpiruje tezu o simulaciji, stvarno je teško vidjeti prekršaj, iako Halilović po pokretu tijela naglašava da je možda dobio neki udarac rukom u lice. U svakom slučaju, ako je doista i riječ o običnoj simulaciji, onda je 'mali Alen’ zaslužio poneku packu, ali svakako ne i pljuvanje.

Njemu je ipak tek 16 godina, život mu se odjednom okrenuo, dječačkih 'gluposti’ sigurno će biti još. Uostalom, to je dokaz i da u njemu ima 'mangupluka’, da je fakin, a takvi često dobro prolaze u životu i nogomet. No, važno je da taj 'mangupluk’ prevlada na pozitivnu stranu, a tu veliku ulogu mora imati klub. A, otkad je postalo jasno da će Alen Halilović postati novi Dinamov projekt, dojam je da ga klub drži kao 'malog Boga’, da mu se nitko ne usudi ništa reći. Recimo, od moguće simulacije u Kranjčevićevoj još je više u oči upala gesta iz Porta, gdje je Halilović izgubio loptu, a onda počeo širiti ruke i čuditi se sudačkoj odluci da nema prekršaja.

A to je neprimjereno i nedopustivo, netko ga na takve stvari mora upozoriti da mu ne prijeđu u naviku. Ovo su dva detalja koja pokazuju da Alenu treba još mnogo da postane 'igračina’, istrpjet će na putu do vrha još puno pravih prekršaja i duela, poneku sudačku nepravdu. No, od njega se očekuje odgovor golovima i sjajnim potezima, a ne simuliranje. Još je mlad, naučit će, nakon Kranjčevićeve netko mu mora reći...

Linker
19. svibanj 2024 07:41