Nenad Dugi / CROPIX
DINAMO - LOKOMOTIVA 1-0

Andrej Kramarić promašajima častio matični klub, Jurčić startao sretnom pobjedom

U drugoj utakmici 18. kola Prve Max TV lige Dinamo je pred praznim Maksimirom pobijedio Lokomotivu s 1-0. Strijelac jedinog pogotka bio je Duje Čop u 20. minuti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. studeni 2012. 14:50

Nakon lanjske četiri utakmice bez pobjede, poslije kojih je dobio i otkaz, Kruno Jurčić novu eru započeo je trijumfom. Minimalnom pobjedom, u utakmici o kojoj se osim bodova neće puno toga pamtiti.

Nije Kruno Jurčić previše iznenadio na svom trećem debiju na Dinamovoj klupi. Prema očekivanjima momčad je posložio u 'romb', na poziciju lijevog beka vratio je Luisa Ibaneza, kojega je Ante Čačić gotovo sasvim maknuo s tog mjesta. U napadu su, opet kako se i očekivalo, zaigrali Beqiraj i Čop. Na tribinama sumorno ozračje, kiša i jedva petstotinjak ljudi, ali ni to više nije ništa novo.

Bez obzira na priče koje uvijek prate utakmice Dinama i Lokomotive očekivali smo na samom početku goropadnije Lokose. No, igrači Tomislava Ivkovića nisu mogli spojiti niti dva točna dodavanja, da ne govorimo o opasnijem prelasku centra, a dinamovci su vrlo lagano dolazili pred gostujući šesnaesterac. Htjeli su se Modri dokazati novom treneru, iako je velika većina njih igrala i u prvom Jurčićevom mandatu. Počelo je sijevati oko Picaka, dvaput Sammir, pa Čop, ali lopta nije pronašla cilj, iako je bilo jasno da je takav epilog neizbježan. I, dogodilo se u 20. minuti, Dinamo je poveo.

1:0 - Čop

Ademi je odlično uzeo loptu, krenuo prema vratima, dodao Beqiraju. On je produžio loptu do Duje Čopa koji je sa 16 metara pogodio rašlje. Lijep pogodak za zasluženo vodstvo Modrih.

O Dinamovoj dominaciji i neučinkovitosti Lokomotive govori i podatak da je domaći vratar Kelava prvi kontakt s loptom imao u 35. minuti. Ali bila je to i minuta kad su se Lokosi ipak malo trgnuli, dvije minute kasnije Kramarić je u padu s nekoliko metara loše pucao, a u 41. je veliku šansu imao Domagoj Pavičić. Velika Dinamova nada u dresu Lokomotive kao da se uplašila pogotka, pucao je u Kelavu. Unatoč lošem poluvremenu mogli su Žuti vratiti neizvjesnost u utakmicu. No, mogli su i Modri povećati prednost, Beqiraj i Čop imali su vrlo lijepe prigode. Kruno Jurčić promatrao je susret, protivno svom običaju, mirno s klupe, prvi je put ustao tek u 45. minuti. Nije imao niti previše razloga za nemir.

Međutim, u nastavku je ipak više stajao, jer Lokomotiva je bila bliže pogotku. Igra bez igre i bez pravih šansi i uzbuđenja, u kojoj je bilo malo raspoloženih Dinamovih igrača. Prvo je Antolić zaprijetio sa 20 metara iskosa, Kelava je lagano odbio loptu. No, u 70. minuti Dinamova je obrana kapitulirala. Kramarić je bio sam pred Kelavom, loše zahvatio loptu i ona je došla do Zakarića na lijevoj strani, koji je pucao, ali umjesto prazne mreže u koju se upecao Vida pogodio je vratnicu.

U drugom dijelu Lokomotiva je bila bolja, često se igralo u Dinamovu šesnaestercu.Modri nisu pokazali previše ideja, a ni poletnosti, kao da su se već spremali za Kijevljane. Ipak, prvih solidnih pola sata bilo je dovoljno za Jurčićev pobjednički povratak na Dinamovu klupu.

DINAMO - LOKOMOTIVA 1-0 (Čop 20)

Kraj utakmice!

71. minuta - Kakva prilika za Lokomotivu! Kramarić je izašao sam ispred Kelave, ali udarac je bio kriminalan. Na kraju je to ispala dobra asistencija za Zakarića, koji je pucao sa 7-8 metara, ali je pogodio stativu.

61. minuta - Vrsaljko je lijepo povratnom loptom pronašao usamljenog Čopa, ali ovaj puca visoko preko gola.

49. minuta - Antolićeva bomba s kuta kaznenog prostora, Kelava je jedva odbio.

Počelo je u nastavku.

Završeno je prvo poluvrijeme.

42. minuta - Beqiraj je zaobišao čak i Picaka, ali udarac je bio slab, tako da je Mesarić stigao spasiti.

41. minuta - Nova velika šansa Lokosa! Kramarić je proigrao Zakarića, koji se sam sjurio prema Kelavi, pokušao mu gurnuti kroz noge, ali vratar Modrih je obranio.

39. minuta - Čudo na Maksimiru, pao je žuti karton! Treći u povijesti međusobnih susreta Dinama i Lokomotive. Zaradio ga je Domagoj Vida.

37. minuta - Stopostotna šansa za Lokomotivu! Zakarić je slabu pucao sa 18 metara, a Kramarić je dočekao loptu na samo tri metra od gola i - promašio!

20. minuta - Lokomotiva nije izdržala. 'Gosti' su izgubili loptu na 30-ak metara, Ademi je poslužio Beqiraja koji je iz prve gurnuo za Čopa. Napadač Modrih je iz prve pucao s vrha 16-erca i pogodio mrežu pokraj nemoćnog Picaka.

19. minuta - Dinamo je opasno pritisnuo. Sammir je primio loptu van 16-erca, prošetao se kraj čuvara, pucao s lijeve strane iskosa, ali i promašio.

18. minuta - Sammir je dugom loptom pronašao Beqiraja, ovaj spušta za Čopa, koji puca iz prve, ali lopta je prohujala kraj vratnice.

16. minuta - Solo akcija Sammira, pucao je špicom s 18 metara, a lopta je prošla metar od vratnice.

12. minuta - Dinamo ima incijativu, veliki posjed lopte, ali još uvijek se ne može približiti golu Lokosa.

3. minuta - Čop je iz voleja opalio s 25 metara, lopta je otišla kraj gola.

Utakmica je počela!

Na stadionu nema više od 300-injak gledatelja.

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez (od 69. Pivarić) - Ademi, Brozović (od 83. Alispahić), Kovačić, Sammir - Čop, Beqiraj (od 90. Halilović).

LOKOMOTIVA: Picak - Samateh, Barbarić, Mesarić, Bručić - Chago, Pjaca (od 62. Boras), Pavičić - Antolić, Zakarić - Kramarić.

Linker
16. lipanj 2024 03:13