Marko Todorov / CROPIX
DERBI U MAKSIMIRU

Bandić se sastao s Mamićem i policijom: 'Pokažimo europsko lice Zagreba'

Piše: HinaObjavljeno: 01. prosinac 2013. 10:56

ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić pozvao je sve navijače koji će u nedjelju na maksimirskom stadionu gledati derbi Dinamo - Hajduk na fer i korektno navijanje koje promovira sport, druženje i toleranciju.

"U nedjelju popodne na maksimirskom stadionu prisustvovati ćemo nogometnoj utakmici starih rivala, dvaju ponajboljih hrvatskih klubova. Prilika je to da u ovo predblagdansko vrijeme stvorimo ambijent u kojem se uživa u nogometnoj igri, u kojem se gromoglasno navija za svoje, poštujući protivnike i nagrađujući pljeskom svaki dobar potez, bez obzira od koje ekipe dolazio.

Vjerujem da će nogometaši Hajduka i Dinama dati maksimum, da ćemo uživati u kvalitetnoj, zanimljivoj i fer utakmici, a da će ozračje na tribinama i oko njih, biti pravo sportsko i navijačko, ozračje koje promovira sport, druženje i toleranciju, ozračje koje iskri pozitivnom energijom i zajedništvom u vremenu kada nam je to i te kako potrebno. Zato još jednom apeliram na sve navijače, na Zagrepčanke i Zagrepčane te naše goste, da u takvom ozračju, bodreći klub za kojeg navijamo i poštujući suparnike, pokažemo svoje pravo lice – lice gostoljubivoga, otvorenoga, kulturnoga i europskoga Zagreba, kojega zajedno gradimo zadnjih 14 godina. Ne dopustimo da ova utakmica bude zasjenjena bilo kakvim ekscesom koji bi bacio u drugi plan ono sportsko i pozitivno, ono što nas veže i čini zajednicom", navodi se u apelu gradonačelnika Bandića.

Također, gradonačelnik Bandić sa suradnicima održao je u subotu radni sastanak sa vodstvom Dinama predvođenog Zdravkom Mamićem, predstavnicima Policijske uprave zagrebačke i mjerodavnih gradskih institucija. Na sastanku je zaključeno da su poduzete sve potrebne organizacijske i sigurnosne mjere kako bi utakmica Dinama i Hajduka protekla u najboljem mogućem ozračju.

Linker
22. svibanj 2024 01:47