Munchen, Njemacka, 290915.Allianz Arena.Utakmica 2. kola Lige prvaka,Bayern Munchen - Dinamo Zagreb.Na fotografiji: Arijan Ademi.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
SLUČAJ SE BLIŽI KRAJU

BESKRAJNI DAN ARIJANA ADEMIJA Događa se izuzetni preokret u karijeri kapetana Dinama: 'Polako, samo polako, ali ovo je sada neka druga priča!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. studeni 2016. 09:23

Čekaju u Dinamu taj dan, a nikako ga dočekati. Dan koji će donijeti konačno rješenje u “slučaju Ademi”. Još malo produljenja, ovoga puta stoga što je na Međunarodnom sportskom sudu u Lausanni odlučeno da će sporni uzorak na dodatno vještačenje. Što to, zapravo, znači?

Kako čujemo, glavna borba Ademijeve strane vodila se upravo smjeru da Časni sud uvrsti vještačenje među dokaze. Veliki je uspjeh što je CAS to i napravio, za razliku od UEFA-e, koja nije željela ni čuti za priču o kontaminiranom uzorku jer je, kao, vjerovala da su nalazi napravljeni nepristrano i u skladu s pravilima.

Ali, zapravo, UEFA nije pošteno ni saslušala Ademija i njegove odvjetnike niti u žalbenom postupku, Dinamov igrač nije imao previše izgleda. Ali, CAS je ipak druga priča i sama činjenica da je taj Sud uzeo u obzir tezu o kontaminiranosti uzorka, koja s Ademija skida veliki teret krivnje, mogla bi biti dobra vijest.

Ali, nitko se u Dinamu, niti sam Ademi, još ne raduju, jer uvijek postoji neki “ali”... Naime, ovoga puta postoji šansa da uzorak koji će se vještačiti ne bude kontaminiran, jer nije rijetkost da u istom pakiranju tableta ili suplemenata, samo jedan dio bude “otrovan”. Doduše, dva su laboratorija dokazala isti nalaz, dobri su izgledi da će i treći biti isti, ali, opet, vrlo je moguće i da na kraju nalazi budu potpuno drugačiji.

Jer, podsjetimo, radilo se o toliko maloj količini nedopuštenog stanozolola u Ademijevu organizmu, otprilike, koliko je prosječnom čovjeku alkohola u krvi nakon čašice vina. Ali, svakako, dobre vijesti i smanjenje kazne sad su ipak mogući, što se dosad nije činilo.

Inače, to vještačenje radit će laboratorij u Kölnu, koji je uz onaj u Beču, najbolji i najcjenjeniji za dopinška pitanja u Europi. Pa ako i on dokaže da je uzorak kontaminiran, tko će to moći pobiti?

Linker
02. svibanj 2024 21:44