POSAO ZA POLICIJU U NK ŠPANSKOM

BEZAKONJE NA ZAGREBAČKOM 'DIVLJEM ZAPADU' SE OTELO KONTROLI 'U šoku sam! Krenuo je prema meni, izvadio nož i počeo mi prijetiti...'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 01. travanj 2017. 01:13

Na dan kad je u Sportskim novostima izašao demanti Nadira Omeragića, navodno člana opozicije koja želi svrgnuti Marija Rendulića s mjesta predsjednika Nogometnog kluba Špansko, na tekst “Bezakonje u Španskom” koji je objavljen 22. veljače 2017. godine u SN-u, u kojem Omeragić demantira da je član skupine koja napadima i prijetnjama pokušava ući u klub, ispred prostorija kluba dogodio se novi incident. Naime, jučer prije podne javio nam se predsjednik Marijo Rendulić, koji nam je kazao kako je oko 9 sati bio žrtva prijetnji nožem ispred Nogometnog kluba Špansko.

Mahanje iz zatvora

- Negdašnji tajnik kluba Anto Jurić (koji je prema navodima Rendulića član skupine koja napadima, zasjedama i drugim oblicima nasilja pokušava ući u klub, nap. a.) prijetio mi je nožem. Prvo je sve krenulo s verbalnim prijetnjama, no nisam se previše obazirao. Tek sam mu pri odlasku rekao da će mi mahati iz zatvora. Nakon toga on je krenuo prema meni, izvadio nož i počeo mi prijetiti, na što sam ostao zatečen, stvarno šokiran - prepričao nam je Rendulić jutarnji događaj.

U popodnevnim satima nakon što je dao iskaz na policiji našli smo se s Rendulićem, kako bi nam detaljnije opisao taj događaj...

- Rekao bih prvo da je ovo ipak prešlo svaku mjeru, pretrpjeli smo svi skupa u klubu i verbalne prijetnje i konstatno maltretiranje, no prijetnje hladnim oružjem - to je previše - kazao nam je Rendulić.

Privatna arhiva

Možete li nam detaljnije opisati što se točno zbilo?

- Jurić je stigao u klub u jutarnjim satima i, kako to inače radi, konstatno je vrijeđao, optuživao, no kažem vam, navikli smo na to. Kažem u množini, jer nisam samo ja u pitanju, Jurić maltretira i našu konobaricu, a za sadašnjeg tajnka kaže da je “isilovac”. Uglavnom, nakon verbalnog sukoba izvukao je nož, prijetio mi je, rekao je da će me rasparati. Ja sam zatim posegnuo za mobitelom kako bih kontaktirao policiju na što je on lupio po mobitelu i otišao dalje. Nedugo nakon toga stigla je i policija, koja je rekla da bih kazneno djelo morao prijaviti u postaji. U međuvremenu, Jurić se vratio, policajac ga je pretražio, nož više nije imao kod sebe. Vjerujem da ga se riješio negdje po putu. Kasnije sam otišao u postaju dati iskaz, a Jurić je već bio tamo. Kao što sam vam i ranije rekao, vjerujem da ima veze, umirovljeni je policajac. Tamo su mi rekli da je prekršaj ukoliko prijavim lažni napad, na što sam ja odgovorio smatraju li stvarno da se meni da vucarati po postajama i trošiti vrijeme sebi i drugima ako se to zbilja nije dogodilo.

Što sada slijedi?

- Iskreno da vam kažem, ne znam, vidjet ćemo što će biti od moje prijave...

Vrijeme da prestane

A što se tiče kluba, kakvo je stanje, je li se odlučilo koja je skupština valjana, a koja nije?

- Slučaj je još uvijek u tijeku, no mislim da će presuda biti u njihovu korist. Kako sam saznao, imaju dobre veze kod ljudi na vlasti. Naravno, ja bih tada uložio žalbu, uglavnom vidjet ćemo što će biti od svega toga. Bilo kako bilo, vrijeme je da sve ovo prestane - završio je Rendulić.

Snimke s nadzornih kamera pokazuju jučerašnji susret Jurića i Rendulića, vidjet ćemo hoće li one pomoći policiji...

Linker
02. svibanj 2024 13:32